Rozšířit dětem obzory
Klub

Rozšířit dětem obzory

Redakce

FK Mladá Boleslav ve spolupráci s TJ Auto Škoda Mladá Boleslav, z.s. zapojili děti do programu na komplexní rozvoj schopností a dovedností dětí DofE. Mladí sportovci do 16 let tak mají možnost rozšířit své dovednosti, pohybové schopnosti, naučit se dobrovolnictví a zažít expedici za hranici všedních zážitků.

Mezinárodní cena vévody z Edinburgu (DofE) je prestižní vzdělávací program pro mladé lidi, který tě podporuje v osobním rozvoji a získávání dovedností uplatnitelných v budoucím životě a práci.
Boleslavští fotbalisté v rámci této spolupráce mají možnost si vyzkoušet JUDO. Na této cestě poznají východní filozofii, ověří si nutnost disciplíny, vytrvalosti, soustředění. Zapracují na koordinaci pohybu celého těla, zlepší si obratnost a dynamiku, posílí další svalové skupiny. Naučí se základy JUDO a techniky sebeobrany, prevence a taktiky boje.
Odezva sportovců zapojených do programu i trenérů fotbalu a JUDO je po úvodních lekcích pozitivní a všichni se těší, co se ještě naučí. Vzdělávání a pohyb zábavnou formou je oslovil, a tak věříme, že je tato zkušenost posílí a obohatí.

Fanshop banner