Do Boleslavi přišel z Plzně Dominik Janošek
Klub

Do Boleslavi přišel z Plzně Dominik Janošek

Redakce

Reprezentant české juniorské jedenadvacítky Dominik Janošek z FC Viktoria Plzeň bude v FK Mladá Boleslav hostovat do 30. června 2020.

Jedenadvacetiletý záložník Dominik Janošek je brněnský rodák i fotbalový odchovanec. V klubu FC Zbrojovka Brno po působení v žákovských i dorosteneckých družstvech se v létě 2017 prosadil do dospělého týmu, tehdy prvoligového. V únoru 2018 přestoupil do Slovácka, aby se o půl roku později stal hráčem Plzně, ale jako hostující zůstal ještě rok ve Slovácku. Teprve v červnu 2019 naskočil do přípravy v Plzni. Na podzim 2019 si v plzeňském dresu připsal deset prvoligových startů, letošní zimní přípravu včetně španělského soustředění absolvoval s mužstvem FC Viktoria Plzeň, které se upsal do června 2023.
V nejvyšší české lize dosud odehrál 49 zápasů za tři různé kluby (FC Zbrojovka Brno, 1. FC Slovácko a FC Viktoria Plzeň) a dal dva góly, oba ve slováckém dresu. Mezinárodní zkušenosti nasbíral při sedmnácti zápasech v českém reprezentačním dresu - jednou za U19, osmkrát za U20 a v současnosti patří do kádru U21, kde si dosud připsal osm startů a dva góly.

Fanshop banner