Devítigólovou přestřelku ve východních Čechách vyhráli boleslavští dorostenci
Klub

Devítigólovou přestřelku ve východních Čechách vyhráli boleslavští dorostenci

Redakce

Na přípravné utkání v Ohrazenici budou bratři Maškové vzpomínat s hodně rozdílnými pocity. Mladší Lukáš nasázel soupeři hattrick, starší Michal nedohrál kvůli zlomenině v nártu.

V úvodní čtvrthodince se boleslavští dorostenci horko těžko bránili výbornému soupeři a s jeho presinkem si nedokázali poradit. Výsledkem byl vedoucí pardubický gól ve 25. minutě. Za nepříznivého stavu Boleslavští vyrovnali hru i skóre přičiněním Lukáše Maška ve 32. minutě. Pardubičtí na vyrovnání reagovali dvěma slepenými góly ve 33. a 34. minutě. Šest minut před přestávkou minutě snížil Pažout na 3:2.

Ve druhém poločase si boleslavští dorostenci počínali sebevědoměji, hráli svižně dopředu, zrychlili a zpřesnili přechod do útoku a dobře řešili situace v soupeřově vápně. Především se za nepříznivého vývoje utkání nevzdali a utkání nakonec dovedli do vítězného konce. V 58. minutě Lukáš Mašek vyrovnal na 3:3, ale o dvě minuty později šly Pardubice opět do vedení, tentokrát již naposledy v tomto na góly bohatém duelu. V 72. minutě Lukáš Mašek završením svého hattricku vyrovnal na 4:4 a v 84. minutě boleslavskou výhru trefil pokutovým kopem Pažout.
Smutnou zprávou je, že utkání nedohrál Michal Mašek, když se ve 20. minutě mimo souboj s protihráčem chtěl rozběhnout, prasklo mu v nártu na malíčkové straně a s bolestivým zraněním nedobrovolně opustil hrací plochu. Rentgenové vyšetření odhalilo únavovou zlomeninu s předpokládanou dlouhodobou léčbou a rekonvalescencí.

„Vstup do utkání se nám příliš nepodařil. Pardubice do něj vletěly aktivněji, dobře kombinovaly, byly nebezpečné. První poločas byl soupeř lepší. Družstvo ale nepodlehlo tlaku soupeře a ještě v prvním poločase dalo dvě branky. Ve druhém poločase náš výkon gradoval, zrychlili jsme přechod do útoku, začali hrát jednodušeji, nepřidržovali zbytečně balon a některými krásnými kombinačními akcemi se dostávali do zajímavých situací. Oproti minulému utkání jsme řešili lépe situace v pokutovém území soupeře. Čtyři obdržené branky jsou hodně. Cením si toho, že když tým okamžitě potom, co vyrovnal na 1:1, dostal během dvou minut dva góly na 3:1, se nepoložil a bojoval do konce o dobrý výsledek. Pro celé družstvo byl obrat odměnou za to, že utkání v kritické chvíli nezabalilo," pravil boleslavský trenér David Vavruška.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Kocmich - Vlk, Rulc, Coňk, Pechanec - Lukáš Mašek (71. Pažout), Michal Mašek (20. Vostřel), Lukáč, Pažout (55. Sita) - Pánek (72. Stránský) - Stránský (55. Havlina).

Góly FK MB U19: 32., 58. a 72. Lukáš Mašek, 39. a 84. Pažout (druhý z pokutového kopu).

Fanshop banner