Divizního soupeře přehráli a zaslouženě porazili
Klub

Divizního soupeře přehráli a zaslouženě porazili

Redakce

V utkání dobré úrovně boleslavští junioři především po přestávce předčili urostlé hráče divizního soupeře kondičně a z toho vyplývající výraznou herní převahu ve druhém poločase korunovali vítězným gólem pět minut před závěrečným hvizdem.

První poločas začaly Velké Hamry sebevědomým herním projevem s kombinační snahou a důrazem v soubojích. Už v 7. minutě kopaly svůj první roh a o dvě minuty později šly do vedení.
V 9. minutě boleslavský stoper Pátek chyboval na vlastní polovině hřiště a soupeř po protiútoku z levé strany kiks potrestal Radzinevičiusem, jenž snadno hlavičkoval z malého vápna - 0:1.
V 11. minutě boleslavský gólman Stejskal vyrazil tvrdé Kováčikovo zakončení velkohamerského útoku. Boleslavští mladíci brzo inkasovaným gólem neznervózněli a v necelých pěti minutách vývoj zápasu otočili dvěma trefami Angelozziho, jenž se tak vyhoupnul do pozice zimního krále střelců FK Mladá Boleslav B, když v šesti zápasech nastřílel celkem pět gólů.
V 18. minutě Choi parádně odcentroval téměř od rohového praporku a Angelozzi po úspěšném vzdušném souboji s brankářem Kobachidzem hlavou vyrovnal - 1:1.
Ve 22. minutě z levé strany pro změnu odcentroval Majer a před soupeřovou brankou se dobře zorientoval Angelozzi a opět hlavou míč usměrnil ke vzdálenější tyči - 2:1.

Kolem 25. minuty Boleslavští promarnili dva rohové kopy, a když uplynula půlhodina hry, obdrželi druhý gól.
Ve 31. minutě Pátkovi utekl Radzinevičius a přízemní střelou z úhlu překvapivě prostřelil Stejskala - 2:2.
V závěrečných minutách prvního poločasu si Stejskal poradil s Rudolfovou střelou, na druhé straně hřiště Moravčíkovu dělovku z dálky zkrotil Kobachidze až na druhý pokus a v závěru další boleslavské akce po Grigoryanově přihrávce Blazkho nastřelil velkohamerského gólmana.

Druhý poločas byl zcela v režii boleslavských juniorů, kterým však trvalo čtyřicet minut, než z množství šancí alespoň jednu proměnili ve vítězný gól. V 58. minutě po Komárkově přihrávce Majer přestřelil branku. V 60. minutě Krobotovu ránu velkohamerský gólman Masařík vyrazil a před dobíhajícím Grigoryanem obránce ukopl míč na roh. V 61. minutě Choi z dálky netrefil branku. V 64. minutě po Grigoryanově přihrávce Majer trefil gólmana. O tři minuty později po další skvělé Grigoryanově přihrávce Angelozzi tísněn bekem v koncovce neuspěl. V 72. minutě Choi přenesl hru pěkným křížným pasem na Grigoryana, ten našel před brankou Angelozziho, jehož zakončení z malého vápna vyneslo Boleslavi pouze rohový kop. V příští minutě se uvnitř velkohamerského vápna uvolnil Krobot a nastřelil brankáře Masaříka. V 77. minutě Choiova bomba z pětadvaceti metrů o centimetry minula pravý horní růžek protivníkovy branky. V 78. minutě Grigoryanovo rázné zakončení z hranice šestnáctky Masařík pouze vyrazil před sebe a Krobot v dorážce hlavičkoval nad břevno. V 81. minutě po nezištné Grigoryanově nahrávce Bejbl nastřelil obětavě bránícího protihráče.
V 86. minutě Krobotovu tvrdou střelu z patnácti metrů brankář Masařík neudržel v rukavicích a míč přes něho obloučkem zapadl do branky - 3:2.
Ve zbývajících minutách se už na těsném boleslavském vedení nic nezměnilo, i když šance k jeho zvýšení byly. Masařík se však už překonat nenechal. Vytlačil od pravé tyče Bejblovu přízemní ránu a v úplně poslední minutě utkání kryl Majerovu ránu.

Sestava FK Mladá Boleslav B: Stejskal - Shkyria, Pátek (46. Bejbl), Rudzan, Choi - Grigoryan, Majer, Komárek, Moravčík - Blazkho (46. Krobot), Angelozzi (83. Blazkho).

Sestava FK Velké Hamry: Kobachidze (46. Masařík) - Štěpánek, Kozák, Košťál, Petržilka - Černý, Vencbauer, Kováčik, Linka, Rudolf - Radzinevičius. Střídali hráči Macháček, Žitka, Marin, Javůrek, Soukup.

Góly: 18. a 22. Angelozzi, 86. Krobot - 9. a 31. Radzinevičius

Rozhodčí: Budil - Nejedlo, Braunsveig

Diváků: 35

Fanshop banner