Generálka na jarní ligu ve Vršovicích
Klub

Generálka na jarní ligu ve Vršovicích

Redakce

Poslední zimní přípravné utkání, čili generálka na jarní část FORTUNA:LIGY Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav se hraje v sobotu 8. února od 14,30 hodin ve vršovickém Ďolíčku. O týden později vstoupí Boleslavští do prvoligového programu v Českých Budějovicích.

V tabulce FORTUNA:LIGY po dvaceti podzimních kolech mají pátí Boleslavští o dvanáct bodů více než třináctí Bohemians. V rozehraném ročníku 2019-20 mají Boleslav s Bohemians své dva vzájemné mistrovské zápasy odehrané. Ve druhém kole v neděli 21. července 2019 ve Vršovicích Bohemians vyhráli 3:0 a v šestnáctém kole v pátek 8. listopadu 2019 Boleslavští doma vyhráli 2:1. Oba týmy od počátku letošního roku sehrály po šesti přípravných zápasech.

Mladá Boleslav v zimě 2020 vyhrála Tipsport ligu i Malta Cup, ovšem přišla z rozličných důvodů o několik ofenzivních osobností. Komlichenko přestoupil do ruského Dynama Moskva, Mešanovič odešel hostovat do tureckého Kayserisporu, Bucha se vrátil do Plzně a Matějovský je v rekonvalescenci po operaci achilovky.
Boleslavští v Tipsport lize remizovali s rezervou pražské Sparty 1:1, těsně přemohli Hradec Králové 1:0 a porazili Varnsdorf 3:1. Při Malta Cupu v semifinále rozdrtili Dunajskou Stredu 5:0 a ve finále přemohli Brno po remíze 1:1 až v penaltovém rozstřelu 4:3. Přátelský duel s druhým týmem maltské ligy Hibernians skončil 0:0.
Střelci gólů FK Mladá Boleslav v zimní přípravě 2020: 3 - Jiří Klíma, Tomáš Wágner, 2 - Michael Hönig, David Pech, 1 - Alexei Tataev, Antonín Křapka, Valerii Blazhko, Daniel Pudil.

Bohemians v letošní zimní přípravě vyhráli skupinu A Tipsport ligy před Jabloncem zásluhou lepšího skóre a v celkovém pořadí byli klasifikováni na druhé příčce za vítěznou Mladou Boleslaví. Na hřišti s umělou trávou v Horních Počernicích porazili pražskou Duklu 2:1, prohráli s Jabloncem 0:1 a smetli Příbram 4:0. Na soustředění v Turecku prohráli s ruským mužstvem PFK Křídla sovětů Samara 3:4, porazili ukrajinského protivníka SC Dnipro-1 2:1 a podlehli dánskému SönderjyskE 0:2 dvěma góly v závěrečné čtvrthodince.
Střelci gólů Bohemians 1905 v zimní přípravě 2020: 3 - Hronek, 2 - Puškáč, 1 - Šmíd, Pulkrab, Novák, Nečas, Vaníček, Keita.

Utkání můžete sledovat živě na tomto odkazu - https://www.youtube.com/watch?v=k4ObbkX5Rag&fbclid=IwAR3zrMarwVKM8ATdxyjR_-fQ6cbpMkTy7wY4IWpGHBDg9U8R0J4XOne5AKc

Fanshop banner