Starší dorostenci začali herní přípravu proti dospělým
Klub

Starší dorostenci začali herní přípravu proti dospělým

Redakce

Starší dorostenci pod novým tandemem zkušených trenérů Davidem Vavruškou a Milanem Pechancem odehráli v lednu tři přípravná utkání. První proti dospělému týmu Horek nad Jizerou a potom dvojzápas proti jabloneckým dorostencům.

FK Mladá Boleslav U19 - FC Horky nad Jizerou muži 0:1 (0:1)
Přestože si mladoboleslavští dorostenci vytvářeli střelecké příležitosti po celé utkání, v gól neproměnili ani jednu, navíc deset minut před koncem Šmejda neproměnil pokutový kop. Ve prospěch Horek utkání rozhodl ve 41. minutě Kovalov.

Sestava FK Mladá Boleslav U19 v 1. poločase: Kocmich - Shkyria (15. Pechanec), Rulc, Coňk, Vlk - An Juejun, Michal Mašek, Lukáš Mašek, Pažout - Stránský - Blazhko.
Sestava FK Mladá Boleslav U19 v 2. poločase: Lichtenberg - Ciolek, Lazarchuk, Šmejda, Pechanec - Plucha, Kohout, Vostřel, Novotný - Pánek, Lukáč.

Rozhodčí: Tvaroh - Kuba, Louda

FK Jablonec U19 - FK Mladá Boleslav U19 1:2 (0:1)
Na zmrzlém terénu měli hráči problémy s přesnou kombinací, přesto Boleslavští několikrát nebezpečně ohrozili soupeřovu branku a utkání dovedli do vítězného konce.
„Hra se nám nedařila. Víme, že umíme hrát lépe. Špatně jsme se vyrovnali s trochu tvrdším zmrzlým povrchem, který byl náročný na přesnou kombinaci. Dělali jsme chyby, hodně kazili, v útočné fázi byli netrpěliví, s míčem hráli pomalu a komplikovaně. Přesto byly vidět na hřišti zajímavé individuální výkony. Dvakrát jsme trefili konstrukci branky, což se soupeři, který hrál dobře a lépe si poradil s terénem, také jednou povedlo nastřelením břevna. Hodně si ceníme výhry, kterou tým potřeboval. S výhrou se nám budou lépe polykat další tréninkové dávky," zhodnotil utkání boleslavský trenér David Vavruška.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Lichtenberg - Vlk, Rulc, Coňk, Prajs (60. Lukáč) - Ciolek, Michal Mašek, Vostřel, Lukáš Mašek - Pánek - Stránský.

Branky: 61. Podzimek - 28. Stránský, 84. Lukáč

FK Jablonec U19 - FK Mladá Boleslav U19 0:8 (0:4)
Ve druhém z dvojutkání v jednom dni proti jabloneckým dorostencům byl severočeský protivník méně zdatný a tomu i odpovídá jednoznačný výsledek v boleslavský prospěch.
„Kluky chválím za přístup i předvedený výkon. Hráli s chutí a se snahou prosadit se střelecky. Nedostatky vidím v přesnější a rychlejší kombinaci na méně doteků. Též s proměňováním a řešením dalších střeleckých příležitostí by měli chlapci na úrovni dorostenecké ligy nakládat přesvědčivěji," řekl po zápase boleslavský trenér Milan Pechanec.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Kocmich - Lazarchuk, Šmejda, Pechanec, Kadlec - Novotný, Kohout, Plucha, Pažout - Sita - Havlina.

Branky: 1. a 88. Havlina, 43. a 61. Sita (druhá z pokutového kopu), 36. Kohout, 39. Šmejda, 70. Pažout, 81. Novotný, 88. Havlina.

Fanshop banner