Sedmnáctiletí nestačili na liberecké dorostence
Klub

Sedmnáctiletí nestačili na liberecké dorostence

Redakce

Druhé přípravné utkání sehráli boleslavští sedmnáctiletí dorostenci v poslední lednové sobotě na umělé trávě v areálu stadionu U Nisy v Liberci. Družstvo Slovanu Liberec bylo v celém průběhu utkání pohyblivější, více na míči a o svém vítězství rozhodlo třemi brankami již v první polovině hry.

Od úvodního hvizdu byli Liberečtí aktivnější, dobře kombinovali a tlačili se do zakončení. V první čtvrthodině boleslavský gólman Burgert vyřešil tři nebezpečné soupeřovy akce.
V 15. minutě po liberecké akci zleva soupeřovo zakončení Burgert vyrazil, dorážka ale již prošla za jeho záda - 1:0.
Ve 22. minutě se poprvé dostali do šance Boleslavští, když Barratt vnikl do liberecké šestnáctky a zprava tvrdě vystřelil, domácí gólman jeho střelu vytáhl nad břevno.
Ve 29. minutě si na liberecký centr naběhl nehlídaný útočník a hlavou dal druhý gól - 2:0.
Ve 38. minutě se Barratt uvolnil v liberecké šestnáctce, ale vystřelil nepřesně.
Ve 39. minutě rozjel liberecký hráč individuální akci po pravé straně, pronikl do boleslavské šestnáctky a tvrdou střelou podél gólmana Burgerta zvýšil na 3:0.

Ve druhé polovině Liberečtí pokračovali v ofenzivní a nátlakové hře. V 52. minutě orazítkovali tyč boleslavské branky. V 53. minutě nevyužili výhody pokutového kopu, gólman Burgert ránu vytáhl mimo brankovou konstrukci. V trvajícím libereckém tlaku se třicet minut skóre neměnilo, což byla částečně zásluha boleslavského gólmana Burgerta a částečně nepřesné mušky severočeských střelců.
V 78. minutě kopali Liberečtí druhou penaltu, kterou tentokrát proměnili - 4:0.
V 81. minutě Liberečtí zahodili jasnou šanci, když jejich útočník z malého vápna přestřelil boleslavskou branku. Do konce utkání pak již Boleslavští navýšení skóre nedovolili.

„Výsledek hovoří jasně. Výborný dojem z úvodu přípravy jsme si pošpinili hodně slabým výkonem. Byli jsme ustrašení, hráli naprosto bez pohybu a ustrašeně. Kromě výborného Burgerta, který nás v bráně podržel od ještě většího debaklu, nebylo hráče, který by mohl být se svým výkonem spokojen," zlobil se boleslavský trenér Jaroslav Machač.

Sestava FK Mladá Boleslav U17 v 1. poločase: Burgert - Jakub Vlček, Kühmel, Chalupník, Soukup - Zedníček, Král - Kubát, Filip Vlček, Smožanyk - Barratt.
Sestava FK Mladá Boleslav U17 v 2. poločase: Burgert - Štěrba (70. Kubát), Kühmel, Chalupník, Soukup (70. Štěrba) - Zedníček, Král - Jakub Vlček (70. Barratt), Filip Vlček (70. Smožanyk), Černý - Gregor.

Fanshop banner