Šestnáctiletí začali herní přípravu vítězně
Klub

Šestnáctiletí začali herní přípravu vítězně

Redakce

První utkání zimní přípravy, hrané na umělce v areálu mladoboleslavské ZŠ Pastelka, zvládli boleslavští šestnáctiletí dorostenci dobře. Po prohraném poločase nepříznivý vývoj otočili v závěrečných dvaceti minutách.

První poločas začali Boleslavští dobře, ale přesto inkasovali první gól utkání. V 8. minutě Šoufkovu střelu z hranice šestnáctky jablonečtí obránci zblokovali. V 18. minutě na kolmici naběhl zprava Petr Hradec, promeškal však vhodný okamžik pro přihrávku od zadní lajny před soupeřovu branku.
Ve 21. minutě zaútočili Jablonečtí po levé straně a po přihrávce před branku soupeř u bližší tyče usměrnil míč do boleslavské branky - 0:1.
Ve 28. minutě boleslavskou ztrátu míče Jablonečtí okamžitě potrestali tvrdou střelou z hranice šestnáctky - 0:2
.
Před koncem prvního poločasu Boleslavští zkorigovali nepříznivý stav skóre.
Ve 39. minutě Filip přenesl míč doleva Karešovi a jeho přetažený centr u vzdálenější tyče Malý hlavou poslal do branky - 1:2.

Druhý poločas začal podobně jako první střelecky lépe Jablonec. V 57. minutě Boleslavští zaútočili po levé straně a po Strnadově nahrávce pod sebe Fořt tvrdou ranou jablonecký obranný blok nepropálil.
V 58. minutě po jabloneckém útoku z pravé strany a zpětné přihrávce severočeský útočník střelou k bližší tyči zvýšil jablonecké vedení na 1:3.
Ve zbývajícím průběhu utkání už ostrými stříleli jen Boleslavští.
V 60. minutě unikl Malý po levé straně a po jeho centru se v jablonecké šestnáctce střelecky prosadil Petr Hradec - 2:3.
V 80. minutě Fořtův centr Lenikus střelou k bližší tyči zužitkoval ve vyrovnání - 3:3.
O dvě minuty později šli již Boleslavští do zaslouženého vedení.
V 82. minutě po Malého kolmém pasu středem hřiště Stránský sólo proti jablonecké brance zakončil střelou k tyči - 4:3.
Boleslavští tak pár minut před koncem utkání bohatém na góly poprvé šli do vedení, které ještě potvrdili pátým gólem.
V 86. minutě ze závaru před jabloneckou brankou Stránský s přehledem nabil Fořtovi, jenž z hranice šestnáctky tvrdou střelou prostřelil soupeřův blok a uzavřel skóre utkání - 5:3.

„První vítězství v novém roce se počítá a pomůže nám do další části přípravy. Navíc se nerodilo lehce a kluci utkání i za stavu 1:3 nevzdali. Tento moment mě moc potěšil. Na druhou stranu jsem v zápase viděl mnoho nedostatků, na kterých musíme výrazně zapracovat," prohlásil trenér Martin Mrvík.

Sestava FK Mladá Boleslav U16 v 1. poločasu: Burgert - Novák, Vydra, Poláček, Daniel Hradec - Filip, Šoufek - Petr Hradec, Strnad, Kareš - Malý.
Sestava FK Mladá Boleslav U16 v 2. poločasu: Kříž - Daniel Hradec (65. Novák), Vydra (65. Filip), Poláček, Fořt - Šimek, Šoufek - Lenikus, Strnad, Petr Hradec (65. Kareš) - Malý.
Branky FK MB U16: Malý, Petr Hradec, Lenikus, Strnad, Fořt.

Fanshop banner