S divizním protivníkem remizovali
Klub

S divizním protivníkem remizovali

Redakce

Utkání juniorky proti divizním Benátkám se hrálo na mladoboleslavské umělé trávě za nečekaně příznivých klimatických podmínek. Přestože byl první únorový den, tak pod slunečnou oblohou bylo +13°C. Po herně vyrovnaném poločase byli po přestávce Boleslavští lepší, ale přestože měli více šancí, utkání do vítězství nedovedli.

První poločas začali Boleslavští hrůzostrašně a než se rozkoukali, tak prohrávali.
Ve 3. minutě boleslavské obraně utekl Macek a podle vybíhajícího brankáře Vrány dal vedoucí gól v benátecký prospěch - 0:1.
Boleslavští se k přímému ohrožení soupeřovy branky dostali až v 11. minutě, kdy Majerův trestný kop od krajní čáry benátecký brankář Straka snadno stáhnul. Ve 14. minutě po přetaženém centru benáteckého Zabilanského rozvlnil boční síť za pravou boleslavskou tyčí Čakurda. V 18. minutě první boleslavský roh rozehraný Majerem zkrotil Straka podobně, jako před sedmi minutami roh. Ve 24. minutě Slicho z osmnácti metrů nastřelil břevno boleslavské branky. Kolem 30. minuty si Straka poradil s dvěma Grigoryanovými centry z levé strany.
Ve 32. minutě po narážečce s Bejblem vběhl do protivníkovy šestnáctky Grigoryan a s přehledem vyrovnal na 1:1.
Ve 37. minutě po Moravčíkově přihrávce Dohnalík na kraji pokutového území obešel vyběhnuvšího benáteckého brankáře, ale dostal se z příhodného střeleckého úhlu a tak z naděje na vedoucí gól byl pouze roh a ten Boleslavští ke skórování nevyužili.

Do druhého poločasu Benátečtí značně pozměnili sestavu, kterou boleslavští junioři většinu času z pětačtyřiceti minut přehrávali. V 50. minutě Moravčíkův povedený přízemní centr benátecký obránce v poslední chvíli ukopl do rohu před Blazhkem.
V 52. minutě Grigoryan utekl po levé straně benáteckému protihráči a po jeho přesné přihrávce Majer prostřelil brankáře - 2:1.
V 56. minutě Grigoryan připravil šanci Angelozzimu, který lobem přes brankáře nastřelil levou tyč benátecké branky. V době, kdy byla odehraná přesně hodina, boleslavská defenzíva bez větších obtíží odvrátila dva benátecké rohy. V 61. minutě Choi Seyun přihrál po zemi před benáteckou branku, ale Blazhko ani Angelozzi z malého vápna neskórovali. O pět minut později po spolupráci s Grigoryanem střelu Choi Seyuna vyrazil gólman na roh. V 70. minutě Moravčík z hranice velkého vápna trefil uprostřed branky postaveného brankáře.
V 73. minutě benátecký roh rozehrál Sudek a exboleslavský Komma v benáteckých službách z malého vápna vyrovnal - 2:2.
V 77. minutě Sudek podrazil Angelozziho na kraji benátecké šestnáctky a rozhodčí Louda nařídil pokutový kop, který neproměnil Angelozzi, neboť jeho nedůraznou střelu k levé tyči brankář chytil.
V závěrečné desetiminutovce už ke změně skóre nedošlo, i když Boleslavští byli opakovaně blízko vítězné trefě. Benátecká defenzíva nestíhala neúnavně sprintujícího Grigoryana, jehož centr v 83. minutě srazil obránce na roh, střelu v 84. minutě vyrazil brankář na další roh a když v 88. minutě nezištně připravil příležitost Blazhkovi, tak ten z deseti metrů překopl benáteckou branku.

Sestava FK Mladá Boleslav B: Vrána - Kopa, Glöckner, Pátek, Rudzan (46. Choi Seyun) - Moravčík, Majer, Bejbl, Grigoryan - Dohnalík (46. Angelozzi), Blazhko.

Sestava SK Benátky nad Jizerou: Straka - Kysela, Holeček, Borovička, Slicho - Šimeček - Zabilanský, Šimek, Čakurda, Mansfeld - Macek. Střídali Zmij, Sudek, Komma, Mižič, Čech, Chaloupka, Kocourek.

Góly: 32. Grigoryan, 52. Majer - 3. Macek, 73. Komma

Rozhodčí: Louda - Horvát, Kubát

Diváků: 45

Fanshop banner