Jan Král přestupuje do Hradce Králové
Klub

Jan Král přestupuje do Hradce Králové

Redakce

Stoper Jan Král, který na začátku letošního dubna oslaví jedenadvacáté narozeniny, přestupuje z FK Mladá Boleslav do druholigového FC Hradec Králové.

Jan Král začal s fotbalem v Novém Boru, ale už od svých 11 let hrál v dresu FK Mladá Boleslavi, kde prošel všemi mládežnickými týmy přes juniorku až do prvoligového áčka. V podzimní sezóně 2017 hostoval v druholigovém FK Varnsdorf, v jarní sezóně 2019 hostoval v německém FC Erzgebirge Aue. Český reprezentační dres oblékl celkem ve 47 zápasech dorosteneckých a juniorských kategoriích (čtyřikrát U16, čtrnáctkrát U17, patnáctkrát U18, osmkrát U19, pětkrát U20 a dosud jen jednou za U21).
Za FK Mladá Boleslav si připsal sedm prvoligových startů v soutěžním ročníku 2018-19. V podzimní sezóně 2019 po návratu z německého Aue nastoupil za třetiligové béčko v deseti mistrovských zápasech a třikrát v nich skóroval. V letošní zimní přípravě odehrál všechna tři utkání Tipsport ligy za FC Hradec Králové, s jehož vedením se domluvil na nové profesionální smlouvě. FC Hradec Králové patří ke kandidátům postupu z druhé do první ligy, po podzimu je v druholigové tabulce pátý s odstupem pěti bodů na přímý postup a jednoho bodu na barážovou pozici.

Fanshop banner