S Maltou se rozloučili bezgólovou plichtou
Klub

S Maltou se rozloučili bezgólovou plichtou

Redakce

Utkání se hrálo opravdu v přátelském duchu za příznivých klimatických podmínek 16-17°C. Trenéři obou týmů dali příležitost maximálnímu počtu hráčů. Pozítří, to znamená v pátek 31. ledna 2020, se Boleslavští vrací z Malty do Česka.

V prvním poločase měli Boleslavští mírnou herní převahu, ale gólově ji nezúročili. První příležitost promarnili již ve 3. minutě, kdy po Provazníkově přihrávce Hönig levačkou těsně minul soupeřovu branku. V 11. minutě po faulu na Blazhka rozehrál trestný kop Hönig, ale Blazhko v dobré pozici zahrál při zpracování míče rukou a ze střelecké příležitosti tak sešlo. Ve 12. minutě po Beermanově přihrávce Mbong vystřelil z hranice boleslavského pokutového území, ale pozorného Mikulce nepřekvapil. O dvě minuty později se maltský Wemmer probil středem do boleslavské šestnáctky a po střetu se stoperem Jakubem Klímou se marně dožadoval pokutového kopu. V 15. minutě Izquier trestným kopem minul boleslavskou branku.
Ve 26. minutě v největší šanci prvního poločasu po Douděrově centru Jiří Klíma z deseti metrů těsně přestřelil protivníkovu branku. Ve 31. minutě Hönigem rozehraný roh Jiří Klíma hlavičkoval nepovedeně, k míči se dostal Jakub Klíma a ten hlavou trefil soupeřova brankáře. Ve 41. minutě Hampl přihrál do soupeřova vápna Blazhkovi, který zády k brance nabil míč ke střele Hönigovi, s jehož málo důrazným zakončením si Jovicic v brance Hibernians snadno poradil. V poslední minutě prvního dějství po faulu na Provazníka trestný kop Rudzana Jovicic jistě chytil.

Do druhého poločasu nastoupili Boleslavští s téměř vyměněným mužstvem, ze základní sestavy zůstali pouze krajní beci Douděra a Rudzan a záložníci Hönig a An Jaejun. V 54. minutě po spolupráci An Jaejuna s Hubínkem tvrdě vystřelil Budínský nad branku. V 67. minutě předvedli Boleslavští pohlednou kombinaci, bohužel bez úspěšné koncovky. Šedův výkop Wágner sklepnul Budínskému, jenž přihrál na An Jaejuna, od něhož míč putoval k Rudzanovi, po jehož přihrávce Budínského dělovka jen o centimetry přeletěla na břevnem Hibernians.
V 81. minutě po Grigoryanově centru z levé strany přehrál Fulnek v hlavičkovém souboji protihráče a Douděra z necelých dvaceti metrů netrefil branku. V 86. minutě Pudilovo dlouhé autové vhazování Wágner hlavičkou prodloužil před soupeřovu branku, kde se do vytoužené palebné pozice nikdo z boleslavských fotbalistů nedostal. Utkání tak skončilo bezgólovou remízou.

Sestava FK Mladá Boleslav v I. poločase: Mikulec - Douděra, Jakub Klíma, Tataev, Rudzan - Provazník, Hampl, Hönig, An Jaejun - Jiří Klíma, Blazhko.
Sestava FK Mladá Boleslav v II. poločase: Šeda - Douděra, Křapka, Pudil, Rudzan - Hubínek, Hönig (72. Grigoryan) - Fulnek, Budínský, An Jaejun - Wágner.

Sestava Hibernians FC v I. poločase: Jovicic - Da Silveria, Apap, Izquier, Mbong, Dunstan Vella, Wemmer, Kristensen, Grech, Beerman, Agius.
Sestava Hibernians FC v II. poločase: Jovicic - Desira, Attard, Atsina, Johnson, Abela, Mancini, Jeffries, Gatt, Andreas Vella, Edafe.

Střetnutím s Hibernians vyvrcholila pro mladoboleslavské fotbalisty herní příprava na Maltě. Ve čtvrtek absolvují dvě tréninkové jednotky na maltské přírodní trávě a v pátek se vrátí domů letecky z Malty do Vídně a autobusem z rakouské metropole přes Prahu do Mladé Boleslavi. První únorový víkend budou mít volný a od pondělí 3. února pokračují v zimní přípravě v domácím prostředí mladoboleslavského Městského stadionu. Poslední přípravné utkání odehrají v sobotu 8. února od 14,30 hodin ve vršovickém Ďolíčku proti prvoligovému týmu Bohemians Praha 1905, s nímž už mají odehrané oba mistrovské zápasy ročníku 2019-20. Ve druhém kole v neděli 21. července 2019 ve Vršovicích prohráli 0:3 a v šestnáctém kole v pátek 8. listopadu 2019 doma vyhráli 2:1.

Fanshop banner