Boleslav se ve středu střetne s druhým týmem maltské ligy
Klub

Boleslav se ve středu střetne s druhým týmem maltské ligy

Redakce

Utkání Hibernians FC - FK Mladá Boleslav se hraje ve středu 29. ledna od 13,30 hodin na Maltě, kde výprava mladoboleslavských fotbalistů pobývá do konce tohoto týdne. Bude to třetí přípravný duel po dvou předchozích zápasech Malta Cup 2020 na tomto středozemním ostrově.

Při nominaci na středeční utkání proti druhému týmu maltské Premier League se trenéři FK Mladá Boleslav musí vypořádat s extrémní absencí hráčů. Zranění jsou součástí fotbalu, ale výčet aktuálních zdravotních komplikací v prvoligovém kádru FK Mladá Boleslav je nečekaně dlouhý. Vydal by téměř na samostatnou jedenáctku marodů ...
Maltské soustředění předčasně opustili Marek Matějovský s přetrženou achilovkou na levé noze, kterou mu již v Praze operovali, Jan Stejskal se zánětem nosohltanu a zubu, což si vyžádalo také odborný lékařský zásah, Jonas Antonio Auer s bolestivě naraženou patou, Tomáš Ladra se zánětem achilovky. Na Maltě už není David Pech, kterému v úvodu finálového duelu Malta Cupu brněnský Matula brutálním skluzem zlomil kotník a čeká jej operace s následnou několikaměsíční rekonvalescencí. Finále také nedohráli Jiří Klíma s bolestivě naraženým kolenem a Ondřej Mazuch s poraněním stehenního svalu, oba však pokračují v trénování na Maltě. Kvůli zranění nártu začal později zimní přípravu Michal Hubínek, se svalovými potížemi se potýká Alexei Tataev a individuální rekonvalescenci podstupuje Dominik Mašek, jenž se s poraněným kolenem vrátil ze zlínského hostování a na Maltu s boleslavským týmem ani neodletěl.
Proto na Maltu dodatečně přiletěli dva osmnáctiletí ofenzivní hráči z mladoboleslavského B mužstva, kteří již zasáhli do finálového duelu Malta Cup 2020 a budou připravení i pro přátelský zápas s Hibernians FC. Jedním z nich je jihokorejský mládežnický reprezentant An Jaejun z klubu Ulsan Hyundai a druhým ukrajinský Valerii Blazhko z FC Metalist 1925 Kharkiv.

Fanshop banner