Matějovského čeká operace achilovky
Klub

Matějovského čeká operace achilovky

Redakce

Kapitán FK Mladá Boleslav Marek Matějovský nedohrál první utkání maltského kempu kvůli vážnému zranění a vrací se předčasně domů. Provází jej přání brzkého uzdravení a návratu k fotbalu od spoluhráčů, trenérů i fotbalových příznivců.

Přibližně pět minut uplynulo ze semifinálového utkání Malta Cup 2020 FK DAC Dunajská Streda - FK Mladá Boleslav, když se na hrací plochu rozběhli lékař s masérem mladoboleslavského mužstva a po chvilce i místní sanitáři se zdravotními nosítkami. Na nich odnesli ze hřiště mladoboleslavského kapitána Marka Matějovského s poraněnou achilovkou na levé noze. Ihned putoval do místní nemocnice, ze které se na hotel, kde je mladoboleslavská fotbalová výprava při maltském kempu ubytovaná, vrátil až po sedmé hodině večerní s krutou diagnózou, že levá achilovka nevydržela a má ji přetrženou. „Pro Marka bohužel skončilo soustředění na Maltě i jarní sezóna, ještě než začala. V neděli dopoledne odlétá do Prahy, kde podstoupí operaci v dosud nestanoveném termínu. Každopádně se bez něho mužstvo bude muset obejít několik měsíců," upřesnil manažer komunikace FK Mladá Boleslav Jiří Koros.
Osmatřicetiletého Marka Matějovského uznávají jako legendu mladoboleslavského fotbalu spoluhráči i protihráči. „Všichni mu přejeme zdárné absolvování operace, úspěšnou regeneraci a návrat na hrací plochu," prohlásil za všechny hráče, celý servisní tým i fotbalové příznivce Jiří Koros.
„Mára je silný a věřím, že se na hřiště ještě vrátí," doufá mladoboleslavský trenér Jozef Weber.

Fanshop banner