Boleslavští porazili Dunajskou Stredu a postoupili do finále Malta Cup 2020
Klub

Boleslavští porazili Dunajskou Stredu a postoupili do finále Malta Cup 2020

Redakce

V semifinále turnaje Malta Cup 2020 Boleslavští jednoznačně přehráli a výrazně porazili třetí tým aktuálního pořadí slovenské nejvyšší Fortuna ligy. V pondělním finále se střetnou s Brnem, které ve druhém semifinálovém duelu přemohlo ostravský Baník.

První poločas Boleslavští sice vyhráli, ale jeho začátek byl pro ně hodně nešťastný. V závěru pětiminutového oťukávání skončil Marek Matějovský, kterého sanitáři transportovali na zdravotnických nosítkách z hrací plochy a následně až do nemocnice s podezřením na závažné poranění achilovky na levé noze.
V úvodní čtvrthodince se na hřišti událo více faulů, než povedených herních akcí. Výjimkou byly Vidova křížná střela, která těsně minula Šedovu branku, a Budínského střelecký pokus, jímž sestřelil bránícího Beskorovainyiho. Ve čtyřech minutách (17.-20.) boleslavská defenzíva s úspěchem čelila třem rohovým kopům. Potom Boleslavští postupně převzali iniciativu a čím dál častěji se tlačili k soupeřově brance. Ve 23. minutě jim rozhodčí neuznali gól po chybně odmávaném ofsajdu Fulneka, který z postavení mimo hry určitě necentroval.
Ve 27. minutě Budínský založil na pravé straně akci přes Jiřího Klímu, který poslal kolmicí za obranu Pecha a po jeho perfektní přízemní přihrávce od koncové lajny Jiří Klíma bez přípravy zamířil přesně k pravé tyči, kam se exboleslavský gólman Jedlička natahoval marně - 0:1.
Ve 39. minutě dunajskostredský gólman Jedlička zvládl Budínského střelu, stejně jako si v příští minutě poradil s Budínského trestňákem přes hráčskou zeď k levé tyči. Ve 44. minutě DAC ubránil dva slepené boleslavské rohy. Ve 45. minutě další velmi povedený Pechův centr Wágner před brankou minul a Fulnek nastřelil bránícího hráče.
V jediné nastavené minutě prvního poločasu Budínský přetaženým rohovým kopem našel u vzdálenější tyče nehlídaného Pudila a ten hlavou zvýšil na 0:2.

Ve druhém poločase pokračovali Boleslavští v ofenzivním fotbalu a brzo po přestávce třetím gólem rozhodli o osudu tohoto utkání.
V 51. minutě Jakub Klíma na půlící čáře vystihl soupeřovu rozehrávku a založil svižný boleslavský protiútok, který vyvrcholil Douděrovým centrem, na něj Wágner nedosáhl a od Jakuba Klímy se míč odrazil k Jiřímu Klímovi, jenž se bez přípravy trefil k pravé tyči - 0:3.
Boleslavští soupeře jasně přehrávali a často ho dlouhé minuty nepouštěli z jeho poloviny hřiště. Douděra prokličkoval přes tři protihráče a jeho centr vynesl Boleslavi jen roh. Fulnekovu střelu brankář Jedlička vyrazil k Pechovi a jeho zakončení z úhlu srazil do dalšího rohu. V 61. minutě Jedlička zázračně vychytal Wágnera, jenž po centru zleva vypálil bez přípravy. V 66. minutě Fábryho dělovku z dálky pozorný Šeda vytlačil na roh, po jehož rozehrání následovaly další dvě obdobné standardní situace, všechny však Boleslavští ubránili. V 68. minutě si Douděrův centr Budínský zpracoval uvnitř soupeřovy šestnáctky, ale jeho zakončení přineslo Boleslavi jen rohový kop, který DAC přežil bez újmy jen s velkou dávkou štěstí. V 71. minutě roh DAC zakončil nepřesně hlavičkující Beskorovainyi.
V 74. minutě Hönig u postranní čáry vybojoval míč, Pech ho přihrál Provazníkovi, jehož střelecký pokus srazili bránící hráči k Pechovi a ten neomylně zamířil křížnou ranou k pravé tyči - 0:4.
V 80. minutě ojedinělý dunajskostredský útok zakončil Vida střelou, jež po Šedově zákroku znamenala roh, ale po něm nebezpečí pro boleslavskou branku nikoliv.
V 89. minutě Kružliak na kraji šestnáctky podrazil Grigoryana a nařízenou penaltu proměnil se štěstím Wágner, neboť směr jeho střely brankář Jedlička vystihl, ovšem míč neudržel a pod tělem mu proklouznul do sítě - 0:5.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Douděra, Jakub Klíma (62. Hampl), Pudil, Křapka (76. Rudzan) - Hubínek (46. Mazuch) - Budínský (72. Provazník), Matějovský (8. Pech), Fulnek (76. Grigoryan) - Wágner, Jiří Klíma (62. Hönig).

FK DAC Dunajská Streda: Jedlička - Blackman (82. Šimčák), Kružliak, Beskorovainyi, Davis - Bednár, Fábry (82. Čmelík) - Divković (64. Lalatović), K. Vida (K), Phillips (58. Javro) - Ramirez (79. Boateng).

Góly: 27. a 50. Jiří Klíma, 45. Pudil, 74. Pech, 89. Wágner (z pokutového kopu)

Fanshop banner