Juniory přestřílel divizní Kolín
Klub

Juniory přestřílel divizní Kolín

Redakce

Ve třetím utkání zimní přípravy boleslavská juniorská rezerva narazila na přemožitele, který ji nastřílel půltucet gólů, když v předchozích dvou vítězných zápasech neinkasovala ani jeden. Kolínští byli lepší v prvním poločase, po přestávce boleslavská převaha stačila jen na zkorigování prohry.

První poločas se boleslavským juniorům vůbec nepovedl. Divizní protivník je přehrával rychlostí, jistotou v kombinaci a přesností v koncovce.
V 6. minutě kolínský trestný kop rozehraný téměř od rohového praporku boleslavská defenzíva podcenila a na malém vápně zcela nekrytý Vondráček snadno hlavou skóroval - 0:1.
Boleslavští kolem 10. minuty odvrátili dva slepené rohy a ke svému prvnímu se dostali až v 19. minutě, aniž ho využili k vážnějšímu ohrožení kolínské branky. Ve 20. minutě si kolínský gólman Kubát poradil s Angelozziho trestňákem namířeným za hráčskou zeď. O tři minuty později boleslavské standardní situace, nejprve trestný a vzápětí rohový kop z Moravčíkovy kopačky, skončily bez využití. Naopak Kolínští byli produktivnější.
Ve 25. minutě druhému kolínském rohu, který rozehrál Koděra, se Boleslavští neubránili, když po dvou nezdařených odkopech se k míči dostal Němeček a z malého vápna ho napálil nekompromisně pod břevno - 0:2.
Ve 33. minutě Mansfeld vystřelil těsně nad pravý horní růžek kolínské branky. Ve 36. minutě Štanclův pas prodloužil Bareš hlavou za boleslavskou obranu a Urban pokusem o přehození gólmana netrefil branku.
Ve 37. minutě po narážečce s Barešem běžel Veselý téměř od půlící čáry proti boleslavskému brankáři, kterému se blafákem vyhnul a pohodlně zvýšil kolínské vedení na 0:3.
Boleslavští vzápětí snížili.
Ve 38. minutě Dohnalík zachytil soupeřovu rozehrávku, přihrál Moravčíkovi a ten se z pětadvaceti metrů trefil přesně do pravého horní růžku kolínské branky - 1:3.
V závěrečné pětiminutovce první půle Kolínští promarnili jeden rohový kop, ale další dvě příležitosti využili k výraznému navýšení skóre.
Ve 42. minutě kolínský trestný kop si nakrátko s Vondráčkem rozehrál Koděra a z necelých dvaceti metrů se krásně trefil do boleslavské branky, kam se míč odrazil od břevna - 1:4.
Ve 45. minutě Kolínští proměnili brejkovou situaci, po Barešově nezištné přihrávce dal gól Rosendorf - 1:5
.

Do druhého poločasu Boleslavští vběhli s podstatně větším elánem, než do prvního. Často zatlačili kolínského soupeře na jeho polovinu hřiště, ale gólovou ztrátu už nedohnali.
V 53. minutě neuspěl Blazhko v jasné šanci a jeho střelu z úhlu srazil gólman Bína do rohu. Z něho se Boleslavští neprosadili. V 57. minutě po Bejblově přihrávce Blazhko přízemní střelou jen o pár centimetrů minul kolínskou branku. O pět minut později po Moravčíkově centru zleva Blazhko hlavičkoval nepřesně. V 64. minutě se poprvé po přestávce ocitl Kolín v šanci, ale Vácha sám před boleslavskou brankou ji obloučkem minul. V příští minutě na druhé straně hřiště Blazhko znovu neuspěl v dobré střelecké příležitosti. Prosadil se až o pět minut později.
V 72. minutě po Zmijově přízemním centru si Blazhko poradil s třemi protihráči a nečekanou ranou z úhlu zaskočil kolínského gólmana Bínu - 2:5.
V 77. minutě Moravčík centrem našel před soupeřovou brankou Blazka a ten osamocený z malého vápna hlavou minul branku s už smířeným brankářem.
V 80. minutě kombinační boleslavskou akci z levé strany završil An Juejun přihrávkou do šestnáctky, kde po Bejblově prodloužení se k míči dostal Blazhko a když se elegantní stahovačkou zbavil obránce, tak mazácky podle gólmana skóroval - 3:5.
Ve zbývajících deseti minutách Boleslavští zatlačili kolínského soupeře k jeho brance, ale dobývali ji marně. Šancí na vyrovnání měli několik, ale neproměnili ani jednu včetně tří rohových kopů. V 82. minutě An Juejun povedeně vystřelil z hranice vápna, ale Bína míč konečky prstů vytlačil z pod břevna na roh. V 86. minutě Mansfeld nastřelil břevno a obránci odkopli míč mimo vápno. V 87. minutě Bejbl nečekanou bombou z dobrých pětadvaceti metrů zamířil do pravého horního růžku, kam se však Bína famózně natáhl a vytlačil míč mimo brankovou konstrukci. V 89. minutě po Zmijově přízemním centru Blazhko z pár kroků nepochopitelně překopl kolínskou branku.

V úplně poslední minutě utkání se Kolínští vymanili z boleslavského tlaku a brejk završil Šindelář gólově 3:6.

Sestava FK Mladá Boleslav B: Vrána (46. Hartych) - Zmij, Pátek (61. Dohnalík), Kopa, Komma - Bejbl, Koravčík - Mansfeld, Dohnalík (46. Glöckner), Choi Seyun (46. An Juejun) - Angelozzi (46. Blazhko).

Sestava FK Kolín: Kubát (46. Bína) - Štancl (46. Šindelář), Koděra, Milec (15. Rosendorf), Němeček (46. Vácha) - Vondráček (46. Stehno), Urban, Šlehofer, Biško - Veselý, Bareš (65. Němeček).

Góly: 72. a 80. Blazhko, 38. Moravčík - 6. Vondráček, 25. Němeček, 37. Veselý, 42. Koděra, 45. Ransdorf, 90. Šindelář

Rozhodčí: Nejedlo

Diváků: 25

Fanshop banner