Boleslavské mládí přehrálo druholigovou Vlašim
Klub

Boleslavské mládí přehrálo druholigovou Vlašim

Redakce

Proti druholigové Vlašimi nastoupili Boleslavští ve značně kombinované sestavě, v níž převládali hráči juniorského béčka, z lavičky koučovaní Markem Kuličem a Adrianem Rolkem. Hlavní trenér prvoligového mužstva Jozef Weber byl přítomen v roli pozorného pozorovatele.

Utkání se hrálo v prosluněném brzkém úterním odpoledni na hřišti s umělou trávou. Hráči obou týmů předváděli svižný fotbal s mnoha povedenými ofenzivními akcemi. Do gólového závěru tři dovedli pouze boleslavští fotbalisté. Za druholigovou Vlašim hráli z Mladé Boleslavi hostující hráči Dominik Hašek, David Komárek a Michal Dohnalík.

Úvodní minuty prvního poločasu vyzněly jednoznačně v boleslavský prospěch.
V 5. minutě hluboko uvnitř vlašimské šestnáctky obránce podrazil Provazníka a nařízenou penaltu rázným kopem proměnil Hönig v brzké boleslavské vedení - 1:0.
V 9. minutě první boleslavský roh rozehraný Auerem u bližší tyče hlavou přizvedl Glöckner a standardní situaci úspěšně završil Křapka hlavičkující ze dvou kroků do branky - 2:0.

Vlašimští získali v 11. minutě trestný kop z rohu velkého vápna a boleslavský gólman Mikulec ho snadno zneškodnil, později si poradil i s dvěma rohovými kopy ve 21. a 26. minutě. Ve 32. minutě nebezpečně pálil Auer k levé tyči, ale i vlašimský brankář předvedl povedený zákrok. Boleslavští nevyužili dva slepené rohy kolem 37. minuty a Vlašimští neproměnili trestný kop z dobré pozice.

Druhý poločas začal vlašimskou snahou po zkorigování dvougólové ztráty. Boleslavský brankář Mikulec dvakrát výtečně zasáhl proti tvrdým střelám vždy za cenu rohových kopů, které však kontroloval. V 57. minutě získala Boleslav svůj první roh po přestávce, ale po Dibově rozehrání se Vlašimští ubránili a vyrazili do nebezpečného protiútoku zakončeného střelou z necelých dvaceti metrů, se kterou si výtečně poradil Mikulec. V 62. minutě se do střelecké pozice prokličkoval Dib a jeho technické zakončení k levé tyči vlašimský gólman zlikvidoval. Po čtvrthodince oboustranných nepřesností pramenících většinou ze zbrklosti v 81. minutě neudržel vlašimský brankář centr a Komma z deseti metrů nastřelil pravou tyč opuštěné branky, Boleslavští zůstali na míči a po několika přihrávkách Křapkovu dobrou střelu brankář fantastickým zákrokem vyrazil. V následující minutě na opačné straně hřiště Mikulec vychytal soupeřovo sólo.
V 87. minutě Dib z pravé strany parádně odcentroval a Blazko hlavou završil krásnou fotbalovou akci gólově - 3:0.
V předposlední a úplně poslední minutě utkání Boleslavští přežili bez újmy dva soupeřovy rohové kopy.

FK Mladá Boleslav v kombinované sestavě: Mikulec - Křapka, Glöckner, Rudzan, An Jue Joon (56. Moravčík) - Grigoryan (67. Bejbl), Hampl, Hönig (46. Dib), Auer (46. Shkyria) - Provazník (71. Komma), Choi Se Jun (56. Blazko).

Góly: 5. Hönig (z pokutového kopu), 9. Křapka, 87. Blazko

Rozhodčí: Pechanec - Vlasjuk, Váňa

Diváků: 85

Fanshop banner