Béčko podruhé vyhrálo bez obdrženého gólu
Klub

Béčko podruhé vyhrálo bez obdrženého gólu

Redakce

Také druhé utkání zimní přípravy dospělá rezerva vyhrála bez inkasovaného gólu. Proti papírově nejslabšímu protivníkovi z šesti plánovaných duelů měli boleslavští junioři předpokládanou převahu, v prvním poločase místy až výraznou. Alessandro Angelozzi se ve druhém poločasu blýsknul hattrickem.

Od první minuty byli Boleslavští o poznání aktivnější, než soupeř, hned v 1. minutě Choi ve velké šanci nastřelil pouze poděbradského gólmana a v 5. minutě nevyužili první roh.
V 6. minutě po Moravčíkově centru Choi Seyun opět nastřelil brankáře a Blazhko nekompromisní dorážkou otevřel skóre utkání - 1:0.
Na branku účastníka středočeského přeboru se hrnul jeden útok za druhým, přesto si Poděbradští vynutili dva rohové kopy v 18. a 20. minutě, ovšem bez nebezpečné koncovky. Ve 23. minutě za Bejblovým pasem utíkal Blazhko a na hranici šestnáctky nastřelil vyběhnuvšího poděbradského brankáře.
Ve 29. minutě založil na levé straně boleslavskou ofenzivní akci Moravčík přihrávkou na An Jaejuna, po jehož centru Blazhko hrudí dotlačil míč u bližší tyče podruhé do soupeřovy branky - 2:0.
V závěrečné čtvrthodince první půle ofenzivní aktivita vynesla boleslavským fotbalistům pouze pět rohových kopů bez gólového zúročení.

Druhý poločas začal neproměněnou poděbradskou šancí, která však byla ojedinělým nebezpečím pro boleslavskou branku.
V 56. minutě pronikl Choi Sayun do soupeřova velkého vápna a před vybíhajícím gólmanem nezištně přihrál Angelozzimu, jenž snadno do opuštěné branky skóroval - 3:0.
Následovala fáze zápasu, ve které Boleslavští zahodili několik gólových příležitostí. V největších z nich v 67. minutě Moravčík z malého vápna přestřelil branku, v 74. minutě Shkyria z deseti metrů zamířil nad břevno a o minutu později po An Jaejunově povedeném centru Bejbl hlavičkoval z pár kroků nad branku.
V 81. minutě si pro An Jaejunův pas do volného prostoru zaběhl Angelozzi, obehrál soupeřova obránce a technickou střelou se trefil přesně k levé tyči - 4:0.
V 84. minutě An vystřelil z úhlu a po teči bránícího hráče se míč svezl po břevnu na rohový kop, který Poděbradští přežili bez úhony jen s velkou dávkou štěstí.
V 85. minutě Blazhkovův dlouhý pas zkrotil Kopa a z jeho přihrávky Angelozzi završil svůj hattrick a uzavřel účet zápasu - 5:0.

Sestava FK Mladá Boleslav B: Hartych (46. Vrána) - Shkyria, Glöckner (46. Pátek), Rudzan (66. Glöckner), An Jaejun - Majer (46. Kopa), Bejbl - Dib, Choi Seyun (61. Blazko), Moravčík - Blazhko (31. Angelozzi).

Góly: 56., 81. a 86. Angelozzi, 6. a 29. Blazhko

Diváků: 55

Fanshop banner