Talentovaný obránce Douděra je nadšený ze zkušených spoluhráčů
Klub

Talentovaný obránce Douděra je nadšený ze zkušených spoluhráčů

Redakce

Jedenadvacetiletý obránce David Douděra přestoupil z pražské Dukly s odhodláním, že nadešel správný čas, aby byl pro mladoboleslavskou obranu posilou a zároveň se s pomocí zkušených spoluhráčů posunul ve své fotbalové kariéře k lepšímu hernímu projevu.

Davida Douděru k fotbalu přivedl táta, který hrál druhou ligu za Xaverov. „Na tamní hřiště mě přivedl a zůstal jsem tam do té doby, než ho koupil Žižkov a automaticky jsem tedy přešel do žižkovské Viktorie. Potom jsem přes Meteor na konci svého působení v U16 přestoupil do pražské Dukly, kde jsem opravdu fotbalově vyrostl a dostal se postupně až do dospělého áčka," zavzpomínal na mládežnická léta David Douděra. V dresu pražské Dukly absolvoval dva soutěžní ročníky v první lize. „V prvním jsem se oťukával, ve druhém už hrál pravidelně, ale spadli jsme do druhé ligy." V té době už měl za sebou první jednání s mladoboleslavským klubem, jehož nabídku však odmítl z obavy, že se mu přechod zdál brzký. Před půlrokem v létě 2019 další pokus Mladé Boleslavi nevyšel, protože Dukla za perspektivního obránce chtěla moc peněz. „Takže jsem do Mladé Boleslavi přestoupil až na třetí pokus v této zimě, protože za půl roku mně na Julisce končí smlouva," upřesnil David Douděra, jenž pochází z fotbalové rodiny, neboť jeho táta kopal za Xaverov, sedmnáctiletý bratr Martin i osmnáctiletý bratranec Lukáš Červ hrají za béčko pražské Slavie.
David Douděra má na svém osobním kontě devětatřicet prvoligových startů, v nichž dvakrát skóroval. V právě uplynulé podzimní sezóně naskočil do deseti mistrovských zápasů za pražskou Duklu v druhé lize. Český reprezentační dres oblékl osmkrát v juniorské kategorii, čtyřikrát za U20 a čtyřikrát za U21.
„Úplně nejlépe se cítím na pozici pravého beka, případně halvbeka. Vyhovuje mně, když mám herní prostor před sebou a podle lajny vyrážím podporovat ofenzívu. Nemám problém zaútočit a rychle se vrátit zpět, jak se od dnešních krajních beků vyžaduje. Očekávám, že takové úkoly budu plnit i v mladoboleslavském dresu."

Znal jste někoho z boleslavského mužstva před svým příchodem?
„Z reprezentace Buchu, ale ten odešel do Plzně, a z reprezentace se znám i s Jakubem Klímou, s Fulnekem máme shodného agenta. Jinak jsem své dnešní spoluhráče znal vlastně jenom podle jmen, osobně ne."

Jak se tedy cítíte ve stejné kabině s osobnostmi, jakými jsou v Mladé Boleslavi například Matějovský a Pudil?
„Mám takové prostředí rád. Beru to, že je to pro mě dobrá zkušenost. Na Dukle v loňském létě skončil nespočet zkušených hráčů a zůstali jsme tam samí mladí kluci se snahou se rozvíjet, ale mně nepřipadlo, že bych se mohl vedle nich v kariéře někam posouvat. Proto když přicházím do boleslavské kabiny, kde je hodně velkých jmen, jsem úplně nadšený, že vedle nich můžu projevit svůj talent a snahu po osobním růstu. Navíc jsem nadšený ze zázemí, kluci v kabině jsou fajn a stadion se mně hodně líbí."

Jak snášíte zimní přípravu zaměřenou na kondici?
„Když srovnám trénování s Duklou, tak v Boleslavi je to diametrálně náročnější, ale zvládám to a jsem rád, protože v sezóně tím pádem vydržím víc. Začátek zimní přípravy hodně bolí, ale to je fotbal."

Jaké máte osobní a týmové ambice?
„Mým osobním cílem je probojovat se v zimní přípravě do základní sestavy. Chci být posila pro Mladou Boleslav na pravé straně obrany. Týmovým cílem je být do třetího místa v ligovém pořadí, kádr na to v Mladé Boleslavi je a vůbec bych se nebál Evropské ligy."

Fanshop banner