První utkání v novém roce skončilo remízou
Klub

První utkání v novém roce skončilo remízou

Redakce

Mladoboleslavští fotbalisté absolvovali první herní test zimní přípravy roku 2020 v rámci programu Tipsport ligy proti mužstvu sestaveného převážně z hráčů třetiligové sparťanské rezervy. První poločas prohráli, ve druhém vyrovnali a třikrát nastřelili konstrukci branky.

Hrálo se v nečekaně příznivém počasí, neboť v druhé lednové neděli bylo pár stupňů nad nulou, nesněžilo, nepršelo, ani nefoukalo, a za překvapivého zájmu diváků, kterých se sešlo více než tisíc.

Po zahajovacích nevzrušivých minutách si v závěru úvodní čtvrthodinky Sparta vynutila první rohový kop, po němž Gabriel hlavičkoval mimo boleslavskou branku. Na druhé straně si ve 14. minutě sparťanský gólman Kotek poradil s Komlichenkovou střelou k levé tyči. O pět minut později Yuossoufovu ránu u pravé tyče boleslavské branky zkrotil Stejskal. Ve 23. minutě Yuossouf přetlačil Křapku a z patnácti metrů přestřelil Stejskalovu branku.
Ve 26. minutě sparťané rozehráli svůj druhý roh nakrátko, načež se z pravé strany prokombinovali do boleslavské šestnáctky a Patrák sám před Stejskalem nekompromisní ranou pod břevno skóroval - 0:1.
Jedinou boleslavskou šancí na případné srovnání skóre ještě v prvním poločase byl ve 39. minutě trestný kop z necelých dvaceti metrů, který sudí Cihlář nařídil za podražení Komlichenka, ale Budínský netrefil branku. Těsně před pauzou sparťanský forvard Yuossouf z dobré pozice minul boleslavskou branku.

Zkraje druhého poločasu boleslavský gólman Šeda chytil slabou protivníkovu střelu. Boleslavští odpověděli povedenou ofenzivní akcí, v jejímž finále Fulnek trefil tyč sparťanské branky. V 52. minutě Boleslavští nevyužili svůj první rohový kop v tomto utkání a v 54. minutě po Fulnekově centru Wágner hlavičkoval do břevna. V 56. minutě Šeda nezkrotil vysoký sparťanský centr, když jej pravděpodobně oslnilo slunce, naštěstí stihnul před dotírajícím soupeřem míč z brankoviště odkopnout. V 60. minutě po spolupráci s Prokopcem nepřesně sparťanský útok zakončil Flak. V 63. minutě Auer z těžkého úhlu nastřelil břevno sparťanské branky a o minutu později pádil Hönig sám proti sparťanské brance, ale jejího strážce neprostřelil.
V 68. minutě druhý boleslavský roh rozehrál Hönig a v tlačenici kolem penaltového puntíku se k zakončení prodral Tatev a důraznou hlavičkou vyrovnal na 1:1.
Kolem 77. minuty gólman Šeda úspěšně zasáhl při dvou ošemetných situacích a napravil tak nedůslednou defenzivní práci boleslavských spoluhráčů. V 82. minutě si Fulnekův centr z pravé strany parádně zpracoval ve sparťanské šestnáctce Hönig a technickým zakončením těsně minul branku u levé tyče. V 86. minutě další zdařilý boleslavský útok zakončil Wágner prostřelením brankáře Benady, ale pomezní Šimáček odmával hodně přísný ofsajd a hlavní rozhodčí Cihlář gól neuznal. V předposlední minutě Ladra těsně minul sparťanskou branku a v poslední minutě Ewerton neproměnil trestný kop z hranice šestnáctky.

Mladoboleslavský trenér Jozef Weber vystřídal dva brankáře a devatenáct hráčů. Sestava FK Mladá Boleslav v I. poločase: Stejskal - Douděra, Mazuch, Glöckner, Křapka - Tataev - Hampl, Budínský, Grigoryan - Komlichenko, Provazník. Sestava FK Mladá Boleslav v II. poločase: Šeda - Pech, Pudil, Glöckner (61. Rudzan), Auer - Tataev - Fulnek, Hönig, Ewerton - Wágner, Ladra.

AC Sparta Praha B v I. poločase: Kotek - Gabriel, Piško, Hušek, Horák, Šimáček, Hucek, Vácha, Patrák, Flak, Dao Youssouf. AC Sparta Praha B ve II. poločase: Benada - Gabriel, Burda, Červak, Horák (60. Sláma), Prokopec, Hucek, Šimáček, Flak, Šnajdr, Dao Youssouf (60. Traore).

Góly: 68. Tataev - 26. Patrák

Rozhodčí: Cihlář - Šimáček, Matoušek

Diváků: 1250

Fanshop banner