Mešanovič bude hostovat v tureckém Kayserisporu
Klub

Mešanovič bude hostovat v tureckém Kayserisporu

Redakce

Devětadvacetiletý forvard Muris Mešanovič po roce opouští FK Mladá Boleslav, protože odchází na půlroční hostování do Kayserisporu, který aktuálně bojuje o záchranu v nejvyšší turecké lize.

Útočník bosenské národnosti Muris Mešanovič působí v Česku od ledna 2008, kdy přestoupil z FK Rudnik do Jablonce, ze kterého přešel do Jihlavy. Podzim 2013 odehrál ve slovenské Dunajské Stredě a v lednu 2016 přestoupil do Slavie, které pomohl dvanácti góly k mistrovskému titulu. V lednu 2019 zamířil do Mladé Boleslavi, v jejímž dresu ve 29 ligových zápasech dal 13 gólů. Navíc za FK Mladá Boleslav ve dvou duelech českého poháru MOL Cup skóroval dvakrát a v předkolech Evropské ligy UEFA ve čtyřech zápasech dal jeden gól.
V letošní zimě si Mešanoviče vyhlédl jako ofenzivní posilu padesátiletý chorvatský trenér Robert Prosinečki, jenž ve své pestré minulosti mimojiné hrával za Real Madrid (1991-94), Barcelonu (1995-96) a reprezentační týmy Jugoslávie (1989-91) i Chorvatska (1994-2002). Od loňského roku je trenérem Kayserisporu. Ten je v osmnáctičlenné turecké Süper lig poslední s druhou nejhorší střeleckou produktivitou a právě na jejím zlepšení se má Mešanovič podílet.

Fanshop banner