Trenér Weber se chce s týmem udržet v elitní ligové šestce
Klub

Trenér Weber se chce s týmem udržet v elitní ligové šestce

Redakce

Trenér Jozef Weber zanedlouho završí druhý rok svého působení u FK Mladá Boleslav. Po prvních třech měsících na jaře 2018 dovedl tým na deváté ligové místo, v ročníku 2018/19 si s ním polepšil o dvě příčky a v polovině aktuálního ročníku 2019/20 z páté pozice míří mezi nejlepší. Spokojený je však jen částečně.

S čím jste byl na podzim spokojený?
„I když to mnohým bude znít neskromně, spokojený jsem byl s herním projevem, který se nám oproti loňskému jaru povedl vyšperkovat tak, že některé podzimní zápasy byly opravdu koukatelné a měl jsem za kluky ohromnou radost. Oceněním pro ně bylo, že v deníku Sport z pěti nejpohlednějších zápasů vyhodnotili pět, kterých se zúčastnila Mladá Boleslav. S tím jsem byl spokojený, neboť jsme si předsevzali, že chceme bavit diváky."

S čím jste byl naopak nespokojený?
„S celkovým bodovým ziskem. Chybí nám body z venku. Proč tomu tak bylo, neumím jednou větou vystihnout. Každý náš prohraný zápas byl jiný. V Jablonci jsme předvedli dobrý výkon a prohráli nezaslouženě, v Teplicích jsme předvedli velmi slabý výkon, po kterém jsem byl hodně vytočený, v Opavě nás ztrestala střelecká nemohoucnost, na Slavii jsme v poslední minutě neproměnili penaltu. Těch příčin bylo více, ale v globálu ke spokojenosti chybí čtyři až pět gólů z venku."

Jakou jste připravil zimní přípravu?
„Příprava není dlouhá, první čtrnáct dnů to budou, jak se říká krev a slzy, čili kondičně silové zaměřený blok tréninkových jednotek, kdy by si měli všichni hráči sáhnout na dno svých sil. Potom už se můžou těšit na herní soustředění a ligové zápasy."

Jaké předpokládáte kádrové změny?
„Chceme pracovat s mladými hráči a vzali jsme do přípravy pět šest hráčů, kteří se v jejím průběhu možná přesunou do B týmu, nebo taky možná ne, když nás přesvědčí o kvalitě pro první ligu. Uvidím, jak bude vypadat Ondra Mazuch, jak se předvede arménský Arutyun, a podle toho se zařídíme. Není žádným tajemstvím, že o naše ofenzívní hráče je zájem a tak se může stát, že někdo z nich odejde."

Všichni se ptají na Komlichenka, jaká je situace kolem něho?
„Na poslední podzimní tiskovce jsem se s ním už málem rozloučil, ale je tady a nevadí mu, že se zatím žádný transfer neuskutečnil. Pokud bude na jaře Komlichenko na mladoboleslavském hřišti, tak to nebude plus pro klubovou pokladnu, ale já i diváci budeme rádi."

Jaké by mělo být fotbalové jaro v podání FK Mladá Boleslav?
„Budeme pracovat na odstranění negativ, za která považuji málo bodů z venkovních hřišť a hodně obdržených gólů. Na jaře mnoho zápasů končí vstřelením jediného gólu a na to se musíme připravit, neboť vzhledem k náročným terénům nebývají zápasy hezké, ovšem body v nich získané dvojnásobně důležité. Pro nás je úkol číslo jedna probojovat se do elitní šestky ligové tabulky, nebo být na takovém umístění jako vloni a do poslední možnosti bojovat o účast v evropském poháru."

Fanshop banner