Chceme být úspěšní všude, kde se dá, popsal týmovou atmosféru Budínský
Klub

Chceme být úspěšní všude, kde se dá, popsal týmovou atmosféru Budínský

Redakce

Na zimní přípravu, především na její úvodní část zaměřenou na posílení kondice, se fotbalisté netěší, ale vnímají ji jako nezbytné zlo. A to bez rozdílu věku. Za mladoboleslavskou prvoligovou kabinu to potvrdili zkušený Lukáš Budínský i mladíci David Pech a Jan Stejskal.

Ovšem na rozsahu odpočinku v závěru uplynulého kalendářního roku se neshodli. „Byl bych rád, kdyby mohla být pauza delší, ale je to tak, jak to je," přiznal Lukáš Budínský. To mladíci Pech a Stejskal označili vánoční dovolenou za dostatečnou.
Každopádně volno si užili všichni. „Vánoce jsem strávil s přítelkyní v Ostravě u jejích rodičů. Ježíšek byl štědrý a svátky jsme si dobře užili," řekl Lukáš Budínský. „Vánoce jsem oslavoval s rodiči, babičkami a dědečky, Silvestr strávil s kamarády," uvedl David Pech. „První týden volna jsem úplně vypnul a vůbec nemyslel na fotbal. Občas jsem si šel zahrát badminton, ale snažil se být hodně s rodinou a přáteli. Na vánoční svátky jsem byl jen s rodinou a po nich odjel na chalupu. Dárky pro mě nejsou důležité, ani si pod stromečkem nic nepřeji, pro mě je hlavní, že jsem s rodinou," zdůraznil Jan Stejskal. To David Pech si pochvaloval, že pod stromečkem našel dárky, které si přál.
Profesionální fotbalisté si však úplnou nečinnost nemůžou dovolit ani v období mezi Vánocemi a Silvestrem. „Chodil jsem běhat a s kamarádem hrát squash. Zapotili a vyblbli jsme se u toho dost," uvedl Lukáš Budínský. „Od devětadvacátého prosince jsem plnil individuální tréninkový plán a vedle toho si chodil zahrát fotbálky," poznamenal Jan Stejskal. „Chodil jsem s kluky do posilovny i na hřiště," řekl David Pech.
Ofenzivní hráči Budínský a Pech, stejně tak brankář Stejskal i jejich spoluhráči z prvoligového týmu v prvních dvou týdnech zimní přípravy podstupují tréninkovou dřinu s vědomím, že jim pro příští půlrok prospěje. Zkušený Lukáš Budínský o jejím významu nepochybuje: „Zimní příprava je zlo, ale zároveň je také pravda, že každý fotbalista potřebuje nabrat v přípravě kondici a půl roku z toho těží. Takže je to nutné zlo. V areálu mladoboleslavského stadionu budeme od rána do večera, což nám trenér už na konci podzimu naznačil. Zimní příprava se dá zvládnout, je však důležitá regenerace." David Pech přiznal nervozitu z očekávané náročnosti: „Od kondičního trenéra jsme měli připravený program pro individuální přípravu, abychom do toho mohli šlápnout hned od prvního společného tréninku. Na zimní přípravu se těším, ale zároveň jsem trošku nervózní, že to bude hodně těžké, zvláště úvodní dva týdny, ale věřím si, že to zvládnu." Jan Stejskal je připravený, že ani brankářské tréninky nebudou procházkou růžovým sadem: „Přípravu s běháním beru jako součást fotbalového zaměstnání. Náročnost zimní přípravy mně nevadí, hůře vnímám chladné počasí a trénování na umělé trávě."
A s čím jdou mladoboleslavští fotbalisté do jarní sezóny 2020?
„Přeji si, aby rok 2020 byl minimálně stejný, jako končil ten předchozí. Hlavně aby se dařilo celému týmu a dostali jsme se tam, kam se chceme dostat, to znamená podívat se do Evropy. Chceme být úspěšní všude, kde se dá. To znamená v ligové tabulce se umístit co nejvýše a vyhrát český pohár," prohlásil Lukáš Budínský.
„Chtěl bych se dostávat do zápasů častěji, než na podzim, případně hrát pravidelně, to však nezáleží jenom na mě, osobně jsem byl s pěti podzimními starty spokojený, rád bych na ně navázal, pokračoval a zlepšoval se," míní David Pech.

Fanshop banner