Takács přestoupil z Mladé Boleslavi do pražské Slavie
Klub

Takács přestoupil z Mladé Boleslavi do pražské Slavie

Redakce

Třiadvacetiletý Ladislav Takács za necelé čtyři měsíce, v nichž se vypořádal s drobným poraněním, v pěti prvoligových zápasech s jedním gólovým zápisem a dvěma starty v prestižní Lize mistrů přesvědčil trenéra Jindřicha Trpišovského o svých kvalitách a statut hostujícího hráče změnil přestupem z FK Mladá Boleslav do SK Slavia Praha v kmenovou příslušnost k týmu, jenž je aktuálním lídrem tuzemského fotbalu.

„Jsem rád, že se další hráč z Mladé Boleslavi dostal do klubu takových kvalit. Dokládá to, že umíme produkovat dobré fotbalisty. Když dostanou zajímavou nabídku, chceme jim za rozumných podmínek umožnit odejít za lepším," zdůraznil prezident mladoboleslavského klubu Josef Dufek.
V současné mistrovské sestavě Slavie rozšířil Ladislav Takács exboleslavskou enklávu, kterou nyní tvoří spolu s Janem Bořilem (odchovanec FK Mladá Boleslav hrál za prvoligové áčko v letech 2009-10 a 2012-16) a Ondřejem Kúdelou (hrál za FK Mladá Boleslav v letech 2009-14 a 2015-17).
Defenzivní hráč urostlé postavy Ladislav Takács, jenž začal s fotbalem ve Františkových Lázních, přestoupil z FK Teplice do FK Mladá Boleslav na začátku roku 2016 jako devatenáctiletý perspektivní hráč se zkušenostmi z prvoligových Teplic a druholigového Sokolova, kam jej Teplice poslaly v roce 2015 na hostování. Za téměř čtyřletého působení v FK Mladá Boleslav se stal stabilním členem české reprezentační jedenadvacítky a vzbudil zájem šéfů SK Slavia Praha.
Ve třiadvaceti letech už absolvoval 123 startů s 11 vstřelenými góly v nejvyšší české lize. Za Teplice nastoupil do 38 zápasů a dal 2 góly, za Mladou Boleslav odehrál největší porci 80 zápasů a nastřílel 8 gólů, v právě skončené podzimní sezóně 2019 za pražskou Slavii naskočil do 5 zápasů a jednou skóroval. Další zkušenosti posbíral ve čtyřiačtyřiceti reprezentačních startech v týmech U18 (13 zápasů a 3 góly), U19 (6 zápasů a 1 gól), U20 (9 zápasů a 1 gól) a U21 (16 zápasů a 2 góly).

Fanshop banner