Po nepovedeném začátku prohráli druhý domácí podzimní zápas
Klub

Po nepovedeném začátku prohráli druhý domácí podzimní zápas

Redakce

Před utkáním byla Boleslav čtvrtá a Jablonec pátý se shodným počtem 32 bodů, pro lepší umístění Boleslavi hovořilo celkové skóre lepší o pouhý jediný gól. Stejný počet bodů jako Boleslav i Jablonec měla i třetí Sparta. V posledním utkání roku 2019 si postavení v ligové tabulce polepšil Jablonec.

První poločas začal čileji Jablonec a byl lepší po většinu pětačtyřiceti minut. Centr jabloneckého Kroba brankář Šeda lapil a o chvíli později Pleštil z dvaceti metrů vystřelil nepřesně. V 5. minutě vyzkoušel pozornost jabloneckého brankáře Hrubého obránce Křapka.
V 9. minutě se Pudil vydal do útoku, a když před soupeřovým vápnem přišel o míč, tak Jablonečtí vyrazili do protiútoku, v jehož finále Doležal v běžeckém souboji přetlačil Hubínka a levačkou se trefil k pravé tyči - 0:1.
V 11. minutě získali Boleslavští první roh a po jeho rozehrání branku soupeře neohrozili, naopak čelili dalšímu jabloneckému brejku. Ve 13. minutě z dobré pozice střílel boleslavský Ladra těsně mimo Hrubého branku.
V 17. minutě po autovém vhazování na boleslavské polovině hřiště přišel nedaleko vápna Hubínek o míč, což Doležal potrestal druhou zdařilou přízemní ranou k pravé tyči - 0:2.
V 19. minutě Boleslavští odolali Krobově rohu především zásluhou Tataevova důrazu a o chvíli později vyrazili k úspěšného ataku.
Ve 20. minutě se konečně střelecky prosadili, když na Buchovu střelu lehce tečovanou bránícím hráčem k levé tyči jablonecký gólman Hrubý nedosáhl - 1:2.
Ve 34. minutě po druhém boleslavském rohu Ladrovu ránu vyrazil Hrubý před sebe a následně vyrazil i Mešanovičovu dorážku hlavou, rozhodčí však boleslavskému útočníkovi odmávali a odpískali postavení mimo hru.
Ve 37. minutě po čtvrtém rohu zvýšil Jablonec vedení opět na dva góly, když Doležalovu hlavičku do boleslavské branky usměrnil Jovovič - 1:3.
První dějství dohráli Boleslavští v podivném útlumu, nepřesně kombinovali a ve většině osobních soubojích byli pomalí a nedůrazní.

Do druhého poločasu se Boleslavští vrátili bez zraněného stopera Pudila, na jehož post se posunul Jakub Klíma a místo pravého beka zaujal Hubínek, v záloze byl novým mužem Fulnek.
V 55. minutě po jabloneckém prvním rohu po přestávce Jugasovo zakončení vyrazil Šeda a následovaly v jedné minutě další dva rohy, kterým boleslavská defenzíva odolala. Teprve potom se Boleslavští dostali na dostřel soupeřovy branky, ale neprosadili se přes pozorně a obětavě bránící jablonecké hráče. V 61. minutě Mešanovič vybojoval roh, ale Boleslavští jabloneckou branku neohrozili. V 65. minutě Doležal z malého vápna přestřelil Šedovu branku. V 70. minutě Mešanovič vystřelil ze třiceti metrů ukvapeně a nepřesně.
V 71. minutě po Buchově centru se z pár kroků obětavou dorážkou k pravé tyči prosadil Mešanovič - 2:3.
V 76. minutě byla Boleslav blízko vyrovnání, ale rozhodčí Julínek ponechal bez potrestání podražení Buchy v hloubi jablonecké šestnáctky, a na konci pokračující akce Mešanovič z malého vápna netrefil jabloneckou branku. V 85. minutě Fulnekův pěkný centr před Mešanovičem a Jiřím Klímou stáhnul brankář Hrubý, který o dvě minuty později zkrotil i Buchovu tečovanou střelu.
Rozhodčí nastavil utkání o čtyři minuty, které se odehrály v jablonecké šestnáctce ovšem bez gólového efektu a tak Boleslavští odešli z domácího trávníku s druhou podzimní prohrou.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Jakub Klíma, Tataev, Pudil (46. Fulnek), Křapka (70. Pech) - Hubínek - Ladra (61. Jiří Klíma), Matějovský, Budínský, Bucha - Mešanovič.

Sestava FK Jablonec: Hrubý - Holík, Jugas, Břečka, Krob - Jovovič (75. Acosta), Kubista, Považanec, Pilík (89. Plechatý) - Pleštil (68. Hamalainen), Doležal.

Góly: 20. Bucha, 71. Mešanovič - 9. a 17. Doležal, 37. Jovovič

ŽK: Mešanovič, Budínský, trenér Weber

Rozhodčí: Julínek - Caletka, Podaný

Diváků: 1248

Fanshop banner