Brankář Stejskal a stoper Tataev podepsali nové smlouvy
Klub

Brankář Stejskal a stoper Tataev podepsali nové smlouvy

Redakce

Dva talentovaní mladíci, brankář Jan Stejskal a stoper Alexei Tataev, dosud působící v FK Mladá Boleslav na hostování se podepsáním nezbytných přestupových formalit a čerstvých profesionálních smluv stali kmenovými hráči mladoboleslavského klubu. Vedení FK Mladá Boleslav, hráči i jejich manažeři se shodli, že podrobnosti kontraktů nebudou zveřejňovat.

Dvaadvacetiletý brankář Jan Stejskal se narodil v únoru 1997 v Pardubicích, kde také začal svoji fotbalovou kariéru v MFK. Na jeden soutěžní ročník 2005-06 si odskočil hostovat do TJ Sokol Rosice nad Labem. V roce 2007 chytal za dorost Slovanu Pardubice a po sloučení tří pardubických sportovních subjektů (FK Tesla, FK Junior a MFK) v FK Pardubice v roce 2008 pokračoval v pardubickém klubu, odkud na začátku kalendářního roku 2015 přestoupil do FC Hradec Králové, jehož šéfové jej posílali hostovat v třetiligovém FC Převýšov a druholigovém FK Pardubice. Od začátku letošního kalendářního roku hostoval v FK Mladá Boleslav. Do prvoligové branky se poprvé postavil v mladoboleslavském dresu 12. května 2019 v nadstavbě FORTUNA:LIGY proti Teplicím. V letošní podzimní sezóně vychytal dvě nuly z desíti mistrovských zápasů, v nichž nastoupil, a v neděli 8. prosince inkasoval pět gólů ve sparťanské Generali Aréně. Český reprezentační dres oblékl celkem patnáctkrát (třikrát U16, pětkrát U17, jednou U18, dvakrát U19 a čtyřikrát U21).

Jedenadvacetiletý stoper Alexei Tataev se narodil v říjnu 1998 v Tskhinvali, což je největší město severogruzijské oblasti Jižní Osetie, ovšem pro jeho fotbalový růst bylo rozhodující působení v sedm set kilometrů vzdálené akademii ruského klubu FK Krasnodar, za který kopal jen v mládežnických družstvech a dospělé rezervě. Šanci v prvoligovém týmu, který je momentálně v nejvyšší ruské Premier Lize druhý za Zenitem Petrohrad, nedostal. Za FK Mladá Boleslav dosud nastoupil do jedenadvaceti prvoligových utkání a jednou skóroval. V ruských dorosteneckých reprezentacích odehrál celkem třiatřicet mezistátních zápasů (dva za U16, dvacet za U17, sedm za U18, čtyři za U19) a v současnosti patří do kádru ruské reprezentační jedenadvacítky.

Fanshop banner