Trenéra Webera zklamalo neproměňování šancí
Klub

Trenéra Webera zklamalo neproměňování šancí

Redakce

Jozef Weber v pozici hlavního trenéra FK Mladá Boleslav podruhé odjel z Opavy poražený a bez jediného mistrovského bodu. Opavský kouč Jiří Balcárek se radoval z tříbodového zisku při své premiéře u prvoligového týmu a smutnil nad zraněním Pavla Zavadila.

„Opavským patří gratulace, jak zápas pod novým trenérem zvládla," řekl Jozef Weber bezprostředně po prohře v Opavě. „Zklamný jsem, nejsem však rozčilený. Přiznám se, že jsem měl strach, jak hráči zvládnou v hlavách roli favoritů proti poslednímu týmu tabulky. Celý týden jsme se na zápas připravovali a domnívám se, že hráči to zvládli, ale fotbal je o gólech a v jejich střílení selhali. Protože práci trenérského kolegy Balcárka znám a vím, jak mívá propracovanou defenzívu, tak nás soupeř ničím nepřekvapil, Opava podala dobrý výkon s pevnou obranou. My se proti ní prosadili do tolika šancí, že jsem to ani nečekal, ovšem s kvalitou našich hráčů jsme z nich měli několik proměnit, přestože opavský brankář Fendrich předvedl mimořádně úspěšné zákroky. Jediné řešení, jak se proti dobře připravené Opavě prosadit, bylo dát první gól, byli jsme k tomu blízko, ale nepodařilo se nám to."

Pro Jiřího Balcárka bylo střetnutí s Boleslaví prvním na opavské lavičce a k jeho základnímu poznatku patřilo přesvědčení, že Opava v zápasech, které viděl, byla lepším týmem, ale scházela mu dravost v koncovce, na čemž se snažil s hráči v přípravě pracovat. V letošní podzimní sezóně je již třetí opavský trenér. Ivana Kopeckého v září odvolal opavský sportovní ředitel Alois Grussman, jenž povýšil Kopeckého asistenta Josefa Dvorníka na hlavního kouče a spolu s ním mužstvo vedl v šesti ligových zápasech, aby na závěrečné čtyři podzimní zápasy angažoval Jiřího Balcárka z Vítkovic. „Boleslav má obrovskou individuální kvalitu a nebezpečné standardky. Chtěli jsme na ni vletět a dát první gól, to se nám povedlo, jak jsme si představovali. Potom jsme měli i štěstí a s jeho přispěním si po zápase mohli kluci konečně po dlouhé době zakřičet radostí z výhry, což potřebovali," řekl opavský trenér Jiří Balcárek a zároveň smutným hlasem přiznal, že mu radost z výhry kalí zranění zkušeného Pavla Zavadila. Ten se zraněným kolenem předčasně odstoupil ze hry v 57. minutě.

Fanshop banner