Šestnáctiletí ztratili tři body ve druhém poločase
Klub

Šestnáctiletí ztratili tři body ve druhém poločase

Redakce

Před posledním podzimním zápasem měli Chrudimští jen o tři body více než Boleslavští, kteří promarnili příležitost se na soupeře ve středu ligové tabulky dotáhnout.

V prvním poločase byly k vidění šance na obou stranách, ale gólově se nikdo nedokázal prosadit. Nejlepším na hřišti byl boleslavský brankář Burgert.

Ve druhém dějství chrudimští dorostenci strhli vítězství na svoji stranu, byli lepší od první minuty po návratu z přestávky. Už ve 48. minutě šli do vedení 1:0. Boleslavští se snažili vyrovnat, ale Zajpt a zejména v jasné gólové šanci Lenikus neuspěli. Chrudimští těžili z jednoduché hry a vyhraných soubojů. V krátkém tříminutovém rozmezí (68. - 71.) po rychlých protiútocích dvakrát skórovali a vedli již 3:0. V posledních okamžicích utkání přidali další dvě branky a získali zaslouženě všechny body.

Trenér boleslavských dorostenců Jan Navrátil uznal sílu soupeře: „Byl lepší a zaslouženě vyhrál. My sehráli velmi špatný zápas. Těžko jsme se vyrovnávali s přírodní trávou a hlavně měli velké problémy v obranné fázi se základními prvky hry, to znamená s komunikací, chtíčem a běháním."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Burgert - Novák, Vydra (66. Šimek), Šoufek, Fořt - Provazník, Král (46. Křížek) - Lenikus (66. Brdička), Zajpt, Kareš - Bačinský (66. Malý).

Fanshop banner