Osmnáctiletí neuhájili dvougólové vedení
Klub

Osmnáctiletí neuhájili dvougólové vedení

Redakce

Osmnáctiletí poslední podzimní mistrovské utkání prohráli se sousedem v ligové tabulce, který je tak o jeden bod přeskočil. Přestože boleslavští dorostenci vedli už o dva góly, tak po závěrečném hvizdu zůstali zcela bez bodu.

První poločas boleslavští dorostenci vyhráli gólem těsně před přestávkou. Ve 43. minutě Tomka donutil chrudimského brankáře k chybě při rozehrávce a po následném střetu s ním nařídil rozhodčí Jansa v boleslavský prospěch penaltu. Kohout ji proměnil - 0:1.

Ve druhém poločase Boleslavští nejprve své vedení znásobili, ale v závěrečné půlhodince o ně přišli.
V 62. minutě prošel Tomka přes dva chrudimské hráče po levé straně a jeho pěkný centr Petr Hradec tvrdou hlavičkou nasměroval do branky - 0:2.
Chrudimští se však vzepjali k obratu třemi trefami střídajícího Holečka, kterého při centrovaných míčích boleslavští obránci ani jednou neuhlídali. Poprvé prostřelil boleslavského gólmana Kocmicha v 67. minutě a vyrovnání trefil hlavou v 79. minutě. V nastavené minutě zkompletoval svůj hattrick a zajistil Chrudimi tři body - 3:2.

Boleslavský trenér Marek Maňas byl spokojený jen s ofenzívou: „Utkání nám ukázalo, na čem musíme v zimní přestávce pracovat. Naše chování v obranném pokutovém území je špatné, ze tří totožných akcí inkasujeme tři branky a při každém dlouhém míči do vápna hrozil soupeř nepříjemným zakončením. Hráči naopak zaslouží pochvalu za hru dopředu. Na těžkém terénu se snažili kombinovat, dostávat do šancí a nutit soupeře k chybám. K lepšímu výsledku nám chyběla vyšší efektivita v zakončení."

Sestava MFK Chrudim U19: Adámek - Hruška, Mašek, Fikejz, Javůrek (88. Šindelář) - Pilný (66. Koutský), Vaníček, Málek (56. Holeček), Ráliš - Bašek.

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Kocmich - D. Hradec, Chalupník (48. Soukup), Pechanec, Roháček (38. Novotný) - Jarschel, Kohout - P. Hradec, Barratt (68. Tykva), Kadlec - Tomka.

Branky: 67., 79. a 90. Holeček - 43. Kohout (z pokutového kopu), 62. Petr Hradec.

Rozhodčí: Jansa - Kudyn, Navrátil

Fanshop banner