Dvakrát dotáhli soupeřův náskok a vyhráli penaltový rozstřel
Klub

Dvakrát dotáhli soupeřův náskok a vyhráli penaltový rozstřel

Redakce

Boleslavští osmnáctiletí dorostenci dvakrát v utkání prohrávali, ale vždy soupeřův náskok srovnali. Před závěrečným mistrovským zápasem podzimu v Chrudimi jsou v šestnáctičlenné tabulce skupiny B české ligy starších dorostenců jedenáctí.

První poločas Boleslavští prohráli brzkým gólem.
V 15. minutě po centru z pravé strany se k zakončení dostal pražský Jung, který svou střelou otevřel skóre utkání - 0:1.
Boleslavští sice častěji kontrolovali míč, ale nadějné střelecké příležitosti do vyrovnání dotáhli. To se jim povedlo až po přestávce.

Druhý poločas začali boleslavští dorostenci úspěšně.
V 51. minutě Tomka získal míč na středu hřiště, dovedl útočnou akci až před soupeřovo pokutové území, kde krásnou přihrávkou uvolnil Gregora, který křižnou střelou nedal pražskému brankáři šanci - 1:1.
V 67. minutě se po individuální akci a krásné střele do boleslavské šibenice prosadil hráč Admiry Drescher - 1:2.
V 78. minutě Ciolkova střela z hranice pokutového území odrazila od břevna, a když jeden z pražských obránců srazil míč přímo k nohám Tomky, tak ten bez otálení srovnal skóre utkání na konečných 2:2.
Po nerozhodných devadesáti minutách základní hrací doby přišla na řadu střelba z penaltové značky. Téměř nekonečná přestřelka FK Mladá Boleslav U18 - FK Admira Praha U19 11:10 skončila boleslavským úspěchem.

Boleslavský trenér Marek Maňas byl s remízou smířený a považoval ji za spravedlivou: „Po většinu utkání jsme se prezentovali trpělivou hrou, dařilo se nám dobře držet míč a připravovat si brankové příležitosti. Určitě nám chybělo mnohem více pohybu a sprintových náběhů na polovině soupeře a v některých částech utkání jsme kombinovali až moc pomalu a nepřesně. Po ztrátě míče jsme se snažili být aktivní a odvážní v soubojích, což se nám dařilo, i tak si ale soupeř vytvořil zajímavé brankové příležitosti a tím pádem remíza odpovídá průběhu utkání. Hráče bych chtěl pochválit za jejich přístup a to hlavně v době zápasu, kdy byl výsledek nepříznivý a za to, že stále byla vidět touha utkání vyhrát."

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Kocmich - Černý (70. Prajs), Holakovský (36. Vlček), Soukup, Ciolek - Petr Hradec (60. Daniel Hradec), Jarschel, Kohout, Svoboda - Lukáč (46. Gregor), Tomka.

Sestava FK Admira Praha U19: Babych - Škurek (62. Veselý), Skalický. Pronyshyn, Horníček, Jung, Mentberger, Matějka, Žebrakovský, Drescher, Doležal (68. Nápravník).

Branky: 51. Gregor, 78. Tomka - 15. Jung, 67. Drescher

ŽK: Skalický, Matějka, Mentberger

Rozhodčí: Zoufalý - Šebela, Tomšovic

Fanshop banner