Po prohraném prvním poločase ve druhém jen vyrovnali
Klub

Po prohraném prvním poločase ve druhém jen vyrovnali

Redakce

V posledním domácím zápase podzimní sezóny boleslavští nejmladší dorostenci ve střetnutí s pražskou Admirou získali pouze jeden mistrovský bod do tabulky skupiny B České dorostenecké ligy. Před závěrečným podzimním mistrákem jsou jedenáctí v konkurenci šestnácti družstev.

Pražané byli v úvodních minutách aktivnější, ale z jejich nebezpečných centrů první gól nepadl. Boleslavští zahrozili v 19. minutě, když Kareš z otočky pálil těsně mimo. Stejný hráč napřáhl o dvě minuty později a opět těsně minul branku. Ve 42. minutě se ocitl po centru a odraženém míči v jasné šanci Provazník, ale jeho zakončení skončilo pouze v rukavicích brankáře Admiry.
V poslední minutě prvního poločasu se prosadil pražský útočník Veselý v souboji jeden na jednoho a pohotovou střelou poslal Admiru do vedení - 0:1.

Druhé dějství začalo velkým boleslavským tlakem. V 55. minutě Provazníkův samostatný únik skončil střelou těsně vedle levé tyče. Boleslavští se předčasně radovali o pět minut později, kdy jim nebyl gól uznán pro postavení mimo hru. Nadále se však snažili, byli ofenzivně aktivní a šli za vyrovnáním.
V 67. minutě Provazník ideálně uvolnil Zajpta a ten konečně trefil regulérní vyrovnávací gól - 1:1.
O tři minuty později Pražané dali gól, ale pro ofsajd jim rovněž nebyl uznán. Na konci zápasu se oba týmy snažily o vítězný gól. Dobré zakončení Pražanů zastavila horní část brankové konstrukce a boleslavské rychlé protiútoky končily také neefektivně.
Protože devadesát odehraných minut o vítězi nerozhodlo, následoval pozápasový penaltový rozstřel FK Mladá Boleslav U16 - FK Admira Praha U17 1:4, v němž si bonusový bod připsala pražská Admira.

Trenér boleslavský dorostenců Jan Navrátil: „Trvalo nám dvacet minut, než jsme chytili dobré tempo zápasu. V útočné fázi hráči zaslouží pochvalu, protože měli devatenáct zakončení a mohli vstřelit aspoň tři góly. V obranné fázi dobře napadali soupeře a zlepšili se v soubojích a komunikaci. Oboustranně náročné utkání skončilo zaslouženě remízou. Kluci zaslouží pochvalu za morální sílu a za aktivní náročné pojetí hry."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Burgert - Novák, Vydra, Šoufek, Fořt - Provazník (83. Křížek), Šimek - Bačinský (66. Lenikus), Brdička (46. Filip), Kareš - Zajpt.

Góly: 67. Zajpt - 45. Veselý.

Fanshop banner