Nečekané vysoká prohra na hřišti předposledního týmu
Klub

Nečekané vysoká prohra na hřišti předposledního týmu

Redakce

Třináctý mistrovský duel v letošní podzimní sezóně byl pro boleslavské osmnáctileté fotbalisty nešťastný, neboť zcela vyhořeli v roli favoritů na hřišti pražského Meteoru, který měl před tímto zápasem na předposledním místě ligové tabulky o jedenáct bodů méně.

Úvod prvního poločasu naznačil, že by se mohlo hrát svižné a vyrovnané utkání. Ve třetí minutě Jarschel nabídl míč Ciolkovi, který z dobré pozice pálil nad pražskou branku. Za další minutu Tomka nastřelil brankáře. I Meteor ukázal, že umí útočit. Pro Boleslav bylo osudné, že se brzo gólově prosadil.
V 5. minutě po pražském rohovém kopu uznal rozhodčí Vnuk jeden ze soubojů jako penaltový a následnou střelou z bílého puntíku otevřel skóre ve prospěch Meteoru Asad - 1:0.
Meteor ožil a převzal otěže utkání, byl rychlejším a dominantnějším týmem a v porovnání s Boleslaví se vyvaroval laciných chyb. Ve 12. minutě po autovém vhazování předvedl krásnou kombinaci, na jejímž konci byla výborná střela Vágnera a ještě lepší zákrok boleslavského brankáře Kocmicha. Ve 25. minutě po přímém volném kopu Holcmana hlavičkoval Vágner nad boleslavskou branku. A pak přišla pražská smršť.
Nejdříve ve 39. minutě ztratil míč v pozici posledního obránce Vlček a pustil tak do úniku pražského Trenkwitze, který po hokejovém blafáku střelou do prázdné branky navýšil vedení Meteoru na 2:0.
Ve 43. minutě Pražané nádhernou kombinací vyšachovali boleslavskou defenzívu a gólovou pobídkou Zoubka, jak se říká, až do kuchyně, nepohrdl Trenkwitz - 3:0
.

Druhá půle byla o poznání vyrovnanější. Boleslavští si vypracovali několik slibných příležitostí, z gólu se však radovali jenom hráči Meteoru. Ve 48. minutě ránu boleslavského Tomky pražský brankář Novák stěží vyrazil na rohový kop. Za tři minuty vysunul Vlček do šance zase Tomku a ten opět vyprášil pouze gólmanovy rukavice. V 55. minutě výbornou pražskou kombinaci završil Vágner, jehož gólovou střelu bravurně vyškrábl na rohový kop Kocmich. V 66. minutě po Ciolkově centru Tomka v další své dobré střelecké příležitosti mířil těsně vedle.
Čtvrt hodiny před koncem boleslavskou lehkomyslnou ztrátu míče na polovině hřiště využil soupeř k rychlému protiútoku, v jehož závěru Miřatský dokonale přehodil vyběhnuvšího Kocmicha a dal tak výsledku konečnou podobu 4:0.

Trenér boleslavského družstva Marek Maňas neskrýval rozčarování: „Jsem zklamaný. Znovu jsme v prvním poločase hráli lehkovážně v obraně a doslova jsme nabídli soupeři tříbrankové vedení. Pokud chceme být úspěšní, musíme hrát mnohem zodpovědněji. V útočné fázi jsme se dostávali do vyložených šancí stejně jako soupeř, jenže v druhé polovině podzimu nás sráží malá efektivita v zakončení. Prohra 0:4 vyznívá pro nás hrůzostrašně, stejně jako fakt, že byla zasloužená. V nejdůležitějších aspektech hry byli hráči Meteoru lepší."

Sestava FK Meteor Praha U18: Novák - Penc, Zoubek, Vágner (83. Podzimek), Holcman (79. Řehák), Kousal (66. Pivoňka), Asad, Trenkwitz (85. Vlček), Štepnička, Janovský (69. Miřatský), Leitl.

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Kocmich - D. Hradec (46. Černý), F. Vlček, Pechanec, Velička - Jarschel, Kohout - Svoboda (46. Chalupník), Barratt (64. Gregor), Ciolek - Tomka.

Branky: 39. a 43. Trenkwitz, 6. Asad (z pokutového kopu), 74. Miřatský

ŽK: Ciolek, Kohout, Pechanec, Svoboda (všichni MB)

Rozhodčí: Vnuk - Polena, Král

Fanshop banner