Výhru trefil deset minut před koncem Alhassan Rashid
Klub

Výhru trefil deset minut před koncem Alhassan Rashid

Redakce

Proti druhému týmu v pořadí B skupiny ČFL vybojovali boleslavští mladíci tři body za nejtěsnější možné vítězství. Bylo zasloužené, neboť kromě Rashidovy trefy ještě nastřelili Komárek břevno a Auer tyč zápské branky.

Od první minuty předváděli fotbalisté obou týmů svižný a hodně bojovný fotbal, kterému scházely góly. V 8. minutě zahrozily Zápy, když po Haškově trestném kopu Jelínek hlavičkoval nepovedeně. Na druhé straně o dvě minuty později Rashidovu střelu zápský gólman Soukup vytlačil od pravé tyče na první boleslavský roh, který rozehrál Ewerton, ale podobně jako před tím u boleslavské branky, ani zápský brankář nemusel zasahovat. Ve 14. minutě po druhém zápském rohu, sice míč skončil v boleslavské brance, ale rozhodčí Nejedlo viděl a odpískal útočný faul, tudíž správně gól neuznal.
Potom aktéři na hrací ploše častěji faulovali, než stříleli na soupeřovu branku. Výjimkou byla v 19. minutě Dubnova hlavička vedle boleslavské branky. Ve 28. minutě zbytečné zmatky v boleslavském vápně způsobil lehkomyslným počínáním a následnou ztrátou míče Túlio, naštěstí Zápy jeho kiks nepotrestaly. Ve 39. minutě po spolupráci s Rashidem přihrával Ewerton před zápskou branku, kde gólman Soukup nepustil k míči Vejra. Ve 43. minutě Komárek nevěděl, komu by přihrál, načež se rozhodl pro střelbu a ze třiceti metrů trefil břevno zápské branky, což byla největší šance prvního dějství, které skončilo bez vstřeleného gólu.

Druhý poločas začal velkou zápskou šancí, v níž Janko stíhaný Glöcknerem běžel proti Mikulcovi, jenž soupeřovo zakončení vystihl a vyrazil na rohový kop, kterému se Boleslavští snadno ubránili. V 55. minutě po Auerově centru Vejr v jasné gólové příležitosti před zápskou brankou neuspěl. O chvíli později po Auerově trestňáku od levé lajny Král hlavičkoval těsně vedle. V 63. minutě zápský trestný kop rozehrál Hakl a zakončil hlavou Matějka do středu branky, kde byl připravený boleslavský gólman Mikulec.
S blížícím se závěrem utkání viditelně uvadal zápský elán, vzrůstal boleslavský tlak a přibývalo všeobecné nervozity. Kolem 66. minuty zdlouhavé obléhání a ostřelování zápské branky skončilo bez efektu. V 74. minutě Auer levačkou trefil z hranice šestnáctky levou tyč zápské branky. V 78. minutě Boleslavští dostali míč do soupeřovy branky, poslední se ho však dotkl Rashid v ofsajdovém postavení a rozhodčí Nejedlo gól neuznal. V 79. minutě po sedmém zápské rohu vyrazili Boleslavští do brejku, který však nedovedli do nebezpečné koncovky.
V 81. minutě Auerův centr sklepnul Dohnalík uvnitř zápské šestnáctky hlavou k Rashidovi, který rázným kopem bez přípravy dal vítězný gól - 1:0.
V závěrečné desetiminutovce Boleslavští zdařile hájili těsné vedení a v poslední minutě ho mohli navýšit, ale Angelozii převzal míč v ofsajdu, místo aby ho přenechal spoluhráči, jenž v postavení mimo hru nebyl, a pokazil tak nadějnou útočnou akci Boleslavi.

Sestava FK Mladá Boleslav B: Mikulec - Anderson, Král, Glöckner, Túlio - Kopa, Ewerton (46. Auer) - Dohnalík (89. Angelozzi), Komárek, Rashid (83. Rudzan) - Vejr (70. Hönig).

Sestava SK Zápy: Soukup - Hašek, Duben, Jelínek, Hakl - Eliáš (83. Matoušek), Putz - Koutenský (83. Skuhravý), Janko, Hron - Matějka (76. Kubů).

Gól: 81. Rashid

ŽK: Anderson, Kopa, Angelozzi - Duben, Eliáš

Rozhodčí: Nejedlo - Vyhnanovský, Dohnal

Diváků: 85

Fanshop banner