Jozef Weber: Výborné utkání muselo lidi bavit
Klub

Jozef Weber: Výborné utkání muselo lidi bavit

Redakce

Boleslavský trenér Jozef Weber byl přesvědčený, že výborné utkání muselo lidi bavit. Jeho olomoucký rival Radoslav Látal neskrýval zklamání nad ztrátou domácích bodů, z čehož vinil své hráče i rozhodčí.

„Konečná remíza je pro nás po tom nepříznivém vývoji utkání skoro jako výhra," uznal Jozef Weber. „První poločas se nám nepovedl, vůbec jsme soupeře nestíhali a Olomouc zaslouženě vedla. Ve druhé půli jsme se zlepšili, byli často až dominantní, přestože jsme dostali druhý gól, po kterém jsme však hned zaslouženě vyrovnali. V hodně dramatickém závěru jsme mohli o bod přijít, bylo chvílemi až neuvěřitelné, co jsme ubránili. Výborné utkání muselo lidi bavit, protože oba týmy usilovaly o vítězství a musím přiznat, že v závěru mu byli Olomoučtí blíž," dodal Jozef Weber. Prozradil, že když jeho tým bleskově v necelých dvou minutách srovnal dvougólové manko, věřil, že třetím gólem dokoná zvrat a proto poslal do hry dalšího útočníka.
Boleslavští v Olomouci hráli bez momentálně vykartovaného Marka Matějovského a otázka na vliv jeho absence pochopitelně na pozápasové tiskové konferenci zazněla. „Matějovský nám chyběl a hlavně v první půli byla jeho nepřítomnost evidentní. Nedá se však nic dělat, fotbal není o jednom hráči, ve druhém poločase mužstvo ukázalo, že mu to jde i bez Matějovského," pravil Jozef Weber.

Olomoucký trenér Radoslav Látal přišel mezi novináře bez nálady: „Jsem zklamaný, že máme jenom jeden bod." Byl velmi rozzlobený na své svěřence, že promarnili dvougólový náskok. „Mrzí mě, že i když jsme vedli dva nula, tak jsme utkání nevyhráli. Nestalo se nám poprvé, že jsme dobře rozehraný zápas ztratili individuálními chybami, když někteří hráči před obdrženými góly nebyli ve svém prostoru. Když jsme dali druhý gól, na kluky jsem křičel, aby vydrželi pět deset minut, protože to byla nejdůležitější fáze zápasu," zdůraznil Radoslav Látal, nesporná fotbalová osobnost s bohatými zkušenostmi hráčskými i trenérskými, který ovšem v závěru svého vystoupení v olomouckém presscentru si neodpustil kritiku rozhodčích i novinářů. „Vy neustále řešíte, jak trenéři staví mužstvo, koho a proč střídají, ale rozhodčí nikdo neřeší," vytknul přítomným žurnalistům zbytečně ukřivděně Radoslav Látal.

Fanshop banner