Jsme rádi, že jsme postoupili
Klub

Jsme rádi, že jsme postoupili

Redakce

Boleslavský trenér Jozef Weber byl rád, že jeho tým postoupil v českém poháru do čtvrtfinále a po domácí ligové prohře s Libercem se vrátil na vítěznou vlnu. Jeho zlínský protějšek Jan Kameník i přes vyřazení vyjádřil spokojenost s výkony svých mladých svěřenců.

„Úkol jsme splnili a jsme rádi, že se nás pohárové boje budou týkat i na jaře a že jsme napravili ligovou prohru s Libercem," řekl na úvod hodnocení úspěšného pohárového osmifinále Jozef Weber. I když s průběhem utkání úplně spokojený nebyl. „Když jsme dostali gól, který soupeře postavil na nohy, tak až do naší druhé vstřelené branky jsme měli starosti a obavy o postup," uznal Jozef Weber, kterého mrzelo, že mužstvo o postupu nerozhodlo dříve, aby v takové případě mohl hráče prostřídat vzhledem k nejbližšímu ligovému mistráku, ke kterému Boleslavští nastoupí už v sobotu v Olomouci. Kdyby se pohárový duel se Zlínem vyvíjel příznivěji, tak by pravděpodobně dal šanci podzimnímu nováčkovi v kádru, kterým je kolumbijský talent Cordoba Arroyo Anderson hostující v Mladé Boleslavi z FC Liverpool, jenž seděl mezi náhradníky. „Na tréninku se jeví dobře, ale připravoval se s námi jen deset dnů. V kabině zapadl v pohodě, je to veselý kluk, na kterém je vidět, že ho fotbal baví. Něco procestoval a nedělá mu problém působení v zahraničí," upřesnil Jozef Weber, jenž nevyloučil Andersonovo nasazení v závěru podzimní sezóny.

Zlínský trenér Jan Kameník byl ve složité situaci s celkem dvanácti zraněnými a tak do pohárového osmifinále nasadil několik mladíků: „Dostali příležitost hráči, kteří na ni dosud čekali, a byl jsem s nimi spokojený." K průběhu prohry s Boleslaví Jan Kameník řekl: „Pro mě je to smutné hodnocení, protože jsme prohráli a nepostoupili do další fáze poháru. Dobře jsme do utkání vstoupili, plnili zadané taktické pokyny a dostali se do vedení, ale zbrzdil nás vyrovnávací gól před koncem poločasu. Do druhé půle jsme šli se stejnou taktikou jako do první, ale záměr hrát v defenzívě organizovaně se nám dařil jen místy. Udělali jsme chybu při rozehrávce a inkasovali druhý gól. V závěru jsme měli velikou šanci mladým Hrdličkou, ale nevyhodnotil situaci úspěšně, a třetí obdržený gól rozhodl o našem vyřazení."

Fanshop banner