Splnili očekávání a postoupili do pohárového čtvrtfinále
Klub

Splnili očekávání a postoupili do pohárového čtvrtfinále

Redakce

Za slunečného a chladného podzimního odpoledne v poslední říjnové středě Boleslavští podruhé v rozmezí necelých dvou týdnů porazili Zlín, po zdařilém boji o ligové body podle očekávání zvládli i pohárový duel a postoupili do čtvrtfinále českého MOL Cupu, který je na programu až na jaře 2020.

Do pohárového osmifinále nastoupila Boleslav v porovnání s ligovým zápasem hraným v posledním říjnovém víkendu se dvěma změnami. V brance Stejskala nahradil Šeda a na levé straně ofenzívy se místo Buchy postavil Ladra.

První poločas skončil nerozhodným skóre, přestože se hrálo většinou na zlínské polovině hřiště za stálé převahy boleslavského týmu. V úvodní pětiminutovce Boleslavští nevyužili dvě šance. Potom Budínský zprava a Mešanovič zleva netrefili z dvaceti metrů branku. Ve 14. minutě po prvním boleslavském rohu, který rozehrál Matějovský, hlavičku Tateva z pár metrů zlínský gólman Šiška reflexivně vyrazil.
V 19. minutě při ojedinělém zlínském útoku Bartošákův centr z levé strany Fantiš u bližší tyče nasměroval do boleslavské branky - 0:1.
Ve 24. minutě první zlínský roh rozehrál Podio a zakončení Železníka hlavou skončilo v Šedově náruči. O tři minuty později na druhé straně Boleslavští nevyužili tři těsně po sobě následující rohy. Ve 30. minutě Železníkův střelecký pokus z necelých patnácti metrů srazil Pudil na druhý zlínský roh. Ve 39. minutě zdlouhavá boleslavská kombinace vyvrcholila centrem Jakuba Klímy a hlavičkou Mešanoviče mimo dosah zlínského gólmana, kterého na brankové lajně zastoupil hlavičkující obránce.
Ve 45. minutě Hubínkův dlouhý nákop Mešanovič uvnitř vápna hlavou přiťuknul Tataevovi a ten mírně tečovanou střelou vyrovnal na 1:1.
V posledních sekundách dvou nastavených minut po Fulnekově centru Komlichenko hlavičkoval těsně nad zlínskou branku.

Druhý poločas pokračoval pod boleslavskou taktovkou. V 50. minutě po útoku zleva a spolupráci Fulneka s Ladrou nastřelil Mešanovič z deseti metrů ruku zlínského gólmana. V 54. minutě Hubínek parádně poslal do šance Ladru, ten však míč nezkrotil a gólman ho snadno vychytal. O dvě minuty později po spolupráci s Jakubem Klímou na pravé straně Budínský technickou střelou těsně minul zlínskou branku. V 58. minutě zlínský Nečas křížnou ranou netrefil branku, ovšem nepřesný sudí Marek si vymyslel roh, který od boleslavské branky odhlavičkoval Komlichenko. V 63. minutě perfektní Ladrův centr nevyužil Komlichenko.
V 65. minutě boleslavská kombinace na pravé straně hřiště vyvrcholil průnikem Budínského do zlínského vápna a jeho přihrávkou od koncové lajny před branku, kde si míč zpracoval Komlichenko a z otočky zamířil k pravé tyči - 2:1.
V 69. minutě Ewertonova tečovaná rána vynesla Boleslavi první roh ve druhé půli (v tu chvíli sedmý v tomto zápase), který zlínská obrana odvrátila, ale Boleslavští míč vrátili do šestnáctky, kde si ho zpracoval Komlichenko a jeho nedůrazné zakončení gólman Šiška snadno zvládl. V 75. minutě boleslavskou elegantní kombinaci uvnitř soupeřovy šestnáctky zakončil Fulnek bombou těsně mimo branku. Hra neztrácela tempo ani v závěrečné čtvrthodince, neboť Boleslavští usilovali o pojišťující třetí gól a Zlínští se snažili o vyrovnání. V 87. minutě se Auerovi nepovedla přihrávka na Ladru, jenž byl sám před zlínskou brankou. V následující minutě po zlínském rohu vyrazili Boleslavští do brejku a v jeho finále po Matějovského přihrávce Ewerton pouze nastřelil bránícího hráče. Na opačné straně hřiště zlínský atak zastavil Tataev až v boleslavské šestnáctce. Další zlínský ofenzivní pokus zmařil včasným vyběhnutím z branky Šeda, který si poradil i s nadýchaným obloučkem Podia.
V nastavených dvou minutách Boleslavští naposledy zaútočili a po Komlichenkově přihrávce Ladra s přehledem a jistotou zamířil podle gólmana k levé tyči - 3:1.
V příštích sekundách rozhodčí Marek utkání ukončil.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Jakub Klíma, Tataev, Pudil, Fulnek - Hubínek - Budínský (85. Auer), Matějovský, Ladra - Mešanovič (61. Ewerton), Komlichenko.

Sestava FC Fastav Zlín: Šiška - Cedidla, Buchta, Kolář (85. Pejša), Bartošák - Matejov, Fantiš, Podio, Janetzký (76. Hrdlička), Nečas (71. Gettler) - Železník.

Góly: 45. Tataev, 65. Komlichenko, 90. Ladra - 19. Fantiš

ŽK: Matějovský - Janetzký, Bartošák, Nečas, Fantiš

Rozhodčí: Marek - Hájek, Dobrovolný

Diváků: 623

Fanshop banner