Vyrovnaný souboj vyhrál efektivnější soupeř
Klub

Vyrovnaný souboj vyhrál efektivnější soupeř

Redakce

Šestnáctiletí boleslavští dorostenci na domácím hřišti těsně prohráli s pardubickými vrstevníky.

Od úvodních minut bylo zřejmé, že bude k vidění spíše bojovné utkání s množstvím soubojů, což se potvrdilo.
Ve 27. minutě individuální chybu boleslavské obrany nekompromisně soupeř potrestal gólem - 0:1.
Za nejtěsnějšího pardubického vedení dohráli první poločas aktéři s mnoha nepřesnostmi z obou strana, proto se gólové příležitosti rodily těžce.
Ve druhém dějství boleslavské touhy po vyrovnání často mařily chybné přihrávky nebo nevhodně načasované náběhy při šancích na rychlé protiútoky. Přesto se vyrovnání dočkali.
V 60. minutě boleslavský přímý volný kop trefil přesně do pardubické branky Poláček - 1:1.
Do vedení mohl boleslavské družstvo posunout Bačinský, ale z jasné pozice zamířil vedle levé tyče pardubické branky. Boleslavští se marně snažili o vítěznou trefu, ta bohužel padla z pardubické kopačky.
V 84. minutě nenápadnou akci Pardubičtí završili povedenou průnikovou přihrávkou a gólem na 1:2.
Trenér boleslavských dorostenců Jan Navrátil: „Měli jsme problémy s taktikou v obou fázích hry. V útočné jsme často ztráceli míč nepřesnými přihrávkami a hlavně měli malý počet zakončení, z čehož jsme vytěžili pouze jeden gól. V obranné fázi nám chybělo lepší načasování při napadání soupeře a hlavně jsme prohrávali souboje uprostřed zálohy a tím zbytečně byli nuceni bránit. Soupeř byl efektivnější, proto vyhrál."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Burgert - Novák, Vydra, Poláček, Fořt - Kareš, Šoufek (35. Šimek) - Lenikus (46. Bačinský), Brdička (70. Provazník), Malý - Strnad.

Gól FK MB U16: Poláček

Fanshop banner