O prohře rozhodl nepovedený první poločas
Klub

O prohře rozhodl nepovedený první poločas

Redakce

Osmnáctiletí boleslavští dorostenci brzo inkasovali první gól a poločas prohráli rozdílem třídy. Po změně stran se sice herně zlepšili, ale střelecky se neprosadili ani jednou.

První poločas se Boleslavským vůbec nepovedl a soupeř v něm rozhodl o osudu celého zápasu.
Už v 9. minutě Pardubičtí potrestali zaváhání boleslavské defenzívy, když Pánkovu přihrávku z útočné poloviny zpět na střední obránce vystihl pardubický útočník Lebiš a v sóle proti boleslavskému brankáři se nezmýlil - 0:1.
Ve 25. minutě se po centru z pravé strany k zakončení prodral znovu pardubický Lebiš a zvýšil na 0:2.
Ve 37. minutě se pardubického odkopu za chybující boleslavskou obranou zmocnil Vilím, který zvýšil střelou pod padajícím brankářem Ulrichem na 0:3.
Ve druhém poločasu se Boleslavští zlepšili především v defenzivní práci, v útoku však postrádali kvalitu, která by vedla k vytouženému dorovnání nepříznivého skóre. Gól už nepadl ani do jedné branky.
Boleslavský trenér Marek Maňas: „Utkání se nám hrubě nepovedlo, v prvním poločase jsme udělali v obraně hodně triviálních a individuálních chyb, za které nás soupeř potrestal. Naopak v útočné fázi jsme hráli pomalu, bez pohybu, nedařilo se nám tak donutit soupeře k chybám. Ve druhé polovině utkání jsme hru do obrany zlepšili, ale hra na útočné polovině postrádala mnohem více sprintových náběhů a kvalitní kombinaci. Na vstřelení branky si musíme vytvořit mnohem více brankových příležitostí, než tomu tak bylo v tomto utkání."

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Ulrich - Nykodým, Holakovský, Roháček (37. Chalupník, 83. Svoboda), Kadlec (70. Gregor) - Plucha, Pánek - Barratt (63. Soukup), Havlina, Ciolek - Tomka.

Góly: 9. a 25. Lebiš, 37. Vilím

Rozhodčí: Bohata - Stejskal, Vaňousek

Fanshop banner