Promarněný poločas po přestávce už nenapravili
Klub

Promarněný poločas po přestávce už nenapravili

Redakce

Boleslavští sedmnáctiletí dorostenci odehráli na pardubické umělce utkání dvou rozdílných poločasů. V prvním inkasovali brzo dva góly a jen se bránili. Ve druhém hru oživily tři změny v sestavě, což však stačilo jen na snížení nepříznivého skóre. Ve dvou příležitostech k vyrovnání Boleslavští pouze nastřelili konstrukci branky.

Do utkání vstoupili aktivně Pardubičtí. Ve 4. minutě po dlouhém centru za boleslavské beky dostali míč do boleslavské branky, ale z ofsajdového postavení. V 6. minutě Boleslavští rozehráli standardku přihrávkou Kubátovi doprava, ten přenesl hru přetaženým centrem doleva, kde Tykva s Filipem Vlčkem neprošli přes pardubické beky.
V 11. minutě po centru pardubického útočníka Juliše v boleslavské šestnáctce trestuhodně nehlídaný Hrubý hlavou pohodlně skóroval - 1:0.
Ve 13. minutě po přihrávce za boleslavské beky Juliš sólový průnik zakončil střelou k zadní tyči - 2:0
.
V 17. minutě vychytal boleslavský gólman Burgert pardubického útočníka Jarkovského střílejícího z hranice šestnáctky. Ve 24. minutě pardubický útočník Juliš orazítkoval tvrdou střelou břevno boleslavské branky a Hrubého dorážku boleslavští beci odvrátili. Ve 32. minutě se Boleslavští kombinačně dostali do pardubické šestnáctky, tam pokusy o zakončení Gregora a Krále zblokovali pardubičtí obránci. Ve 36. minutě Tykva zleva přihrál Filipovi Vlčkovi, který vystřelil nepřesně. Ve 41. minutě zaútočili Pardubičtí zleva a po centru před boleslavskou branku akci zakončil Jarkovský střelou do bránících boleslavských hráčů.

Ve druhém poločase po třech změnách v sestavě Boleslavští začali hrát aktivněji. V 51. minutě po Štěrbově přihrávce Gregorova koncovka byla neúspěšná.
V 53. minutě založil boleslavskou ofenzivní akci Zedníček, přihrál doleva Tykvovi, ten vnikl do pardubické šestnáctky a podél bližší tyče prostřelil gólmana Šindeláře - 1:2.
V 63. minutě rozehráli Boleslavští rohový kop zleva přes Tykvu a Krále, ten nacentroval do pardubické šestnáctky a odražený míč napálil Chalupník nad branku. V 78. minutě pokryl boleslavský gólman Burgert střelu Juliše. V 80. minutě podnikli Pardubičtí rychlý brejk po levé straně a střelecké zakončení pokryl gólman Burgert. V 86. minutě zahodili Pardubičtí velkou brankovou příležitost, když Němec přihrál zprava před boleslavskou branku a Miláček z malého vápna přestřelil boleslavskou branku. Následovaly dvě boleslavské šance. V 87. minutě po Gregorově centru zleva Kaulfus nastřelil tyč pardubické branky. V 89. minutě Boleslavští rozehráli standardku zprava centrem do pardubické šestnáctky, kde odražený míč poslal Barratt znovu jen do tyče pardubické branky. Vzápětí rozhodčí Rychtár odpískal konec utkání.
Boleslavský trenér Jaroslav Machač: „Za výkon v první půli jsem naštvaný. Alibismus, hra na schovávanou bez ochoty dřít. Takto hrát nejvyšší soutěž nelze. Po poločasové bouřce v kabině a nezbytných změnách v sestavě vyběhl na hřiště jiný tým. Možná jsme předvedli nejlepší výkon v sezóně. Jenže body se za poločas nedávají. Šance na otočení výsledku byly, ale spravedlivé by to nebylo."

Sestava FK Pardubice U17: Šindelář - Kirchner, Besperát, Hrnčíř, Beneš (63. Sedláček) - Teplý (59. Pejcha), Jarkovský - Juliš, Němec, Hrubý (72. Veverka) - Miláček.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Burgert - Soukup, Holakovský, Chalupník, Štěrba - Král, Zedníček (46. Barratt) - Jakub Vlček (46. Kubát), Filip Vlček, Tykva - Petr Hradec (68. Gregor).

Branky: 11. Hrubý, 13. Juliš - 53. Tykva

ŽK: Kirchner - Král, Hradec

Rozhodčí: Rychtár - Batík, Louvar

Fanshop banner