Šestnáctiletí inkasovali rekordní podzimní prohru
Klub

Šestnáctiletí inkasovali rekordní podzimní prohru

Redakce

Proti favorizovaném soupeři začali šestnáctiletí boleslavští dorostenci s velkou chutí a brzo vedli o dva góly. Vedení však dlouho neudrželi a po následující sparťanské kanonádě odjeli z Prahy s debaklem.

Úvodní minuty přinesly gólovou smršť a diváci museli být nadšeni z ofenzivního pojetí obou týmů. V 9. minutě se po rychlém protiútoku prosadil boleslavský Šoufek, a když se o dvě minuty později Malý trefil přesně do sparťanské branky, vedli Boleslavští nečekaně 0:2.
Jenže sparťané ukázali svoji sílu a za další čtyři minuty vyrovnali na 2:2.
Sparta byla v příštích minutách krutě efektivní, když maximálně těžila z rychlých protiútoků a dokonalých koncovek. V rozmezí necelých deseti minut (21.-29.) nasázela do boleslavské branky tři góly a šla do vedení 5:3.
Boleslavští se nevzdávali a útočnou snahu zúročil ve 33. minutě po spolupráci s Malým gólově Strnad - 5:3.
Sparťané ovšem dvěma góly (36. a 42.) ze svižných protiútoků zvýšili své vedení na čtyřgólový rozdíl. Ten stihli Boleslavští ještě před přestávkou zmírnit.
Ve 43. minutě ve sparťanském pokutovém území Brdička důrazným počínáním vybojoval míč a úspěšně zamířil do soupeřovy branky. Netradičně gólově bohatý poločas skončil 7:4.

Ve druhém dějství Sparta dobře kombinovala a boleslavské hráče nepouštěla do ofenzívy a už vůbec ne do střeleckých příležitostí. Padly čtyři góly a všechny do boleslavské branky, a to v rozmezí necelé čtvrthodinky (51. - 65. min.). Ojedinělé šance ke zkorigování vysoké prohry neproměnili Malý a Bačinský.

Boleslavský trenér Jan Navrátil i při vysoké prohře nacházel ve hře svých svěřenců pozitiva: „Sice jsme vysoko prohráli, ale hráli jsme otevřeně a na hranici možností našeho výkonu. Útočná fáze byla na pochvalu a čtyři vstřelené góly jsou dobrou vizitkou. V obranné fázi jsme velmi dobře atakovali rozehrávku Sparty, ale velké potíže jsme měli v řešení protiútoků, které domácí řešili ukázkově. Na nedostatcích budeme pracovat v tréninkovém procesu. I přes prohru tým zaslouží pochvalu za pojetí a maximální kondiční vypětí, které v zápase bylo."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Zaplatílek - Kareš, Vydra, Poláček, Fořt - Šimek (75. Filip), Šoufek - Zajpt (55. Lenikus), Brdička (57. Provazník), Malý - Strnad, (66. Bačinský)

Góly FK MB U16: 9. Šoufek, 11. Malý, 33. Poláček, 43. Brdička.

Fanshop banner