Šestnáctiletí i přes nevýrazný výkon získali tři body
Klub

Šestnáctiletí i přes nevýrazný výkon získali tři body

Redakce

V devátém kole boleslavští šestnáctiletí dorostenci U16 na hřišti v Kratonohách přehráli předposlední Olympii Hradec Králové, přestože nepodali výkon podle očekávání a představ trenéra.

Na začátku prvního poločasu Boleslavští na hradeckého protivníka vlétli a hned v 1. minutě Malý vystihl soupeřovu rozehrávku a v samostatném úniku přestřelil o pár centimetrů branku. O pět minut později však už vedli
V 6. minutě Vaníček ukázkovou kolmicí našel Nováka, který obešel dva hráče a prudkou střelou prostřelil domácího brankáře Kiršbauma - 0:1.
V 17. minutě Boleslavští předvedli další lahůdkovou akci, když míč putoval od Vaníčka přes Nováka a Bačinského k Malému, který překonal hradeckého brankáře podruhé - 0:2
.
Ve 22. minutě boleslavská defenzíva zastavila hradecký útok faulem a následný přímý kop ze sedmnácti metrů naštěstí přeletěl branku. Minutu na to po boleslavské kombinační akci mířil Brdička levou nohou z vápna vysoko nad. V závěru poločasu si Boleslavští vytvořili kombinační hrou stálý tlak, z nějž pramenily další standardní situace a střely, ale ani jedna z nich neměla gólové parametry.
Po změně stran se Boleslavští trápili, hráli velice nepřesný a pomalý fotbal bez velkých příležitostí. Hradecký Buchwald v 50. minutě přímým kopem z hranice vápna nastřelil jen hráčskou zeď. Potom promarnili dvě šance Boleslavští. V 59. minutě Strnad z dobré pozice nastřelil soupeřova brankáře, který stěží vytáhl míč na rohový kop. V 65. minutě po hradeckém rohovém kopu vyvezl od boleslavské branky míč Novák, poslal ho přes Brdičku na Strnada, jenž mířil mimo tři tyče.

Boleslavský trenér David Vavruška byl spokojený pouze s předpokládaným ziskem tří bodů, nikoliv s herním projevem: Brzy jsme vedli o dvě branky a byli jasně lepším týmem. Ale výkon nebyl podle představ, hráli jsme pomalu, bez pohybu a tak jsme další šance neproměnili, ale také nepředvedli tolik žádanou kvalitní podívanou."

Sestava FC Olympia Hradec Králové (Kratonohy) U17: Kiršbaum - Šilha, Blažek (20. Kazda), Tvrdek, Šenkýř, Chlumecký, Leníček, Kárský, F. Melichárek, Buchwald, D. Melichárek.
Sestava FK Mladá Boleslav U16: Burgert - Novák, Vaníček, Šoufek, Fořt - Kareš (67. Filip), Šimek (46. Provazník) - Lenikus (67. Zajpt), Brdička, Malý (58. Vydra) - Bačinský (58. Strnad).
Branky: 8. Novák, 17. Malý

ŽK: Leníček - Strnad

Rozhodčí: Slavíček - Vlachý, Pešava

Fanshop banner