Udrželi domácí neporazitelnost i v souboji s Plzní
Klub

Udrželi domácí neporazitelnost i v souboji s Plzní

Redakce

Ve velmi kvalitním oboustranně ofenzivním střetnutí s mnoha gólovými příležitostmi před oběma brankami získali Boleslavští tři body za vítězství, přestože poločas s Plzní prohráli, když po změně stran potvrdili svoji momentální ofenzivní sílu.

První poločas začali aktivněji Plzeňští, za necelých pět minut kopali dva rohy. Po tom prvním měl s Kalvachovou bombou plno práce boleslavský gólman Stejskal. První boleslavský roh rozehrál v 11. minutě Budínský a plzeňský brankář Hruška ho vyboxoval z brankové lajny, následné střelecké pokusy Matějovského a Pudila neprošly houštinou bránících těl. Ve 20. minutě po nedorozumění Křapky s Fulnekem soupeř okamžitě nebezpečně zaútočil a Hořava jen těsně minul pravý horní růžek Stejskalovy branky. Ve 26. minutě Boleslavští nevyužili druhý roh a o tři minuty později Budínský trestným kopem těsně minul plzeňskou branku.
Ve 29. minutě po přetaženém centru z levé strany Hořavovo zakončení u vzdálenější tyče gólman Stejskal vyrazil, ale Kopicova dorážka už prošla do boleslavské sítě - 0:1.
Ve 34. minutě Mešanovič v nadějném brejku nepřešel přes Hejdu, ve 38. minutě po spolupráci s Mešanovičem sice Komlichenko dostal míč do soupeřovy branky, ale z ofsajdu, a ve 40. minutě Komlichenko z luxusní střelecké pozice uvnitř soupeřovy šestnáctky netrefil branku. Poločas se dohrával za mírného boleslavského tlaku, který mírnil hlavní rozhodčí Lerch přísným žlutým napomínáním Matějovského a Komlichenka, když plzeňské fauly ponechával bez karetního ocenění.

Druhý poločas začal útočením z jedné strany na druhou, což oběma týmům vydrželo až do úplně poslední minuty. A s vítěznou tečkou pro Boleslav, která po změně stran na soupeře vletěla s velkým elánem a brzo zaslouženě vyrovnala.
Ve 48. minutě boleslavská akce vyvrcholila Matějovského přihrávkou Budínskému, který si na hranici soupeřovy šestnáctky našel prostor k zakončení a levačkou se trefil do pravého horního rohu branky, kam se plzeňský gólman Hruška natahoval marně - 1:1.
Plzeňští okamžitě odpověděli a v 50. minutě Stejskal vyrazil Kovaříkovo gólové zakončení a Procházkovu dorážku obránci srazili do rohu. V 51. minutě do plzeňského vápna zprava vběhl Mešanovič, ale branku netrefil. V příští minutě byl po Budínského centru blízko skórování Fulnek, hlavičkoval však nedůrazně do připraveného Hrušky. V 56. minutě Komlichenko vybojoval u koncové lajny zdánlivě ztracený míč, který Jakub Klíma poslal po zemi před branku, ale Mešanovič přiběhl o krok později a z velké šance tak nic nebylo. V 60. minutě Hořavovu tečovanou ránu zkrotil Stejskal.
Ofenzivní akce se nadále přelévaly od jedné branky ke druhé, boleslavské končily nedůraznou střelbou, plzeňské ranami zblokovanými do rohových kopů. Teprve v 74. minutě získali Boleslavští třetí, po změně stran první, rohový kop a následně další dva, po tom posledním neuspěl Jiří Klíma hlavou a Hubínek střílel mimo branku. V 81. minutě po Budínského přihrávce Komlichenko z otočky nastřelil bránícího protihráče. V 84. minutě Kalvach trestným kopem z osmnácti metrů těsně minul boleslavskou branku u pravé tyče. V 87. minutě Stejskal snadno kryl Kayambův slabý střelecký pokus. O dvě minuty později se po parádní kolmici ocitl v boleslavské šestnáctce Řezník, ovšem Stejskal rychlým a odvážným zákrokem jeho šanci zmařil.
V poslední minutě po geniální Matějovského přihrávce pádil Jiří Klíma sám na soupeřovu branku, a když jej gólman Hruška uvnitř vápna podrazil, tak hlavní rozhodčí Lerch nařídil proti Plzni pokutový kop, který Komlichenko přízemní ranou k levé tyči proměnil ve vítězný gól - 2:1.
V nastaveném čase si Plzeň vynutila desátý roh, ale boleslavskou branku neohrozila a utkání skončilo zaslouženým boleslavským úspěchem.

Sestava FK Mladá Boleslav: Stejskal - Jakub Klíma, Tataev, Pudil, Křapka - Hubínek - Budínský (86. Hašek), Matějovský, Fulnek (57. Jiří Klíma) - Mešanovič (68. Ladra), Komlichenko.

Sestava FC Viktoria Plzeň: Hruška - Řezník, Hejda, Brabec, Hloušek - Kalvach, Procházka - Kopic, Hořava (90. Beauguel), Kovařík (61. Kayamba) - Krmenčík (79. Chorý).

Góly: 48. Budínský, 90. Komlichenko (z pokutového kopu) - 29. Kopic

ŽK: Matějovský, Komlichenko, Pudil - Krmenčík, Kalvach, Chorý

Rozhodčí: Lerch - Kubr, Dobrovolný

Diváků: 4215

Fanshop banner