Devatenáctiletí na podzim podruhé vyhráli
Klub

Devatenáctiletí na podzim podruhé vyhráli

Redakce

V sobotním utkání za stálého hustého deště boleslavští devatenáctiletí dorostenci nečekaně přemohli favorizované plzeňské družstvo z popředí tabulky. Po předchozí vysoké porážce na hřišti pražské Sparty vsadili na nezměrnou bojovnost a uspěli.

První poločas skončil nerozhodně. Plzeňští promarnili svoji první šanci již ve 4. minutě, kdy boleslavský gólman Lichtenberg soupeřovo zakončení vyrazil na roh a tomu se boleslavská defenzíva ubránila.
V 8. minutě pro změnu získala první roh Boleslav a po jeho rozehrání Michalem Maškem se Angelozzi hlavou trefil k levé tyči - 1:0.
Překvapivým vedením z boleslavských hráčů spadla zjevná nervozita, do soubojů chodili se zdravým důrazem a nezbytným sebevědomím. Přesto měli Plzeňští více ze hry a častěji atakovali boleslavskou branku. A tak zákonitě skóre srovnali.
V 19. minutě, kdy bilance rohových kopů dosáhla poměru 2:2, plzeňská kombinační akce z pravé strany skončila Kolerusovou střelou z deseti metrů mimo Lichtenbergův dosah - 1:1.
V příští minutě další plzeňský nebezpečný útok vyvrcholil Zajíčkovou tečovanou ránou, kterou Lichtenberg zkrotil. Ve 31. minutě po třetím plzeňském rohu Renzovu dělovku bez přípravy z patnácti metrů do levé vingle boleslavské branky Lichtenberg skvělým zákrokem vyrazil.

Druhý poločas byl herně vyrovnaný, neboť Boleslavští cítili šanci, že by mohli favorizovaného soupeře přemoct. V 50. minutě sprintoval Lukáš Mašek za povedeným pasem, ale plzeňský brankář Edelman opustil včas šestnáctku a byl u míče dříve. V 55. minutě boleslavský roh rozehraný Michalem Maškem plzeňská obrana odvrátila a po opakovaném centru Michala Maška se na hranici brankoviště srazili hlavami Lukáš Mašek a Fišer, oba však po ošetření pokračovali ve hře. V 62. minutě Renza sice z úhlu nastřelil levou tyč, ale boleslavský gólman měl situaci pod kontrolou. V 64. minutě čtvrtý boleslavský roh Michala Maška gólman Edelman odboxoval mimo vápno.
Potom zahrozili Plzeňští. V 66. minutě jejich nebezpečný útok zakončil Krátký nepřesně. O dvě minuty později si boleslavský gólman Lichtenberk poradil s nedůraznou, ale nepříjemně tečovanou střelou k levé tyči. V 72. minutě Lukáš Mašek pokazil boleslavský trestný kop z příhodných necelých dvaceti metrů.
V 79. minutě pátý boleslavský roh ze Snížkovy kopačky napáchal na malém vápně před plzeňskou brankou zmatky, v nichž se nejlépe zorientoval Lazarchuk a doklepl míč do sítě - 2:1.
V závěrečné desetiminutovce se Plzeňští s velkým úsilím tlačili k boleslavské brance a její strážce Lichtenberg byl v neustálé permanenci. V 86. minutě Kuhajdův jedovatý trestný kop od levé lajny Lichtenberg vytlačil na roh, který rozehrál Kuhajda a boleslavská defenzíva se štěstím přežila. Na druh straně hřiště stála Štěstěna při Plzni po spolupráci bratří Mašků. V poslední minutě plzeňský Kuhajda vystřelil po zemi nedůrazně a Lichtenberg míč snadno chytil.

Trenér Martin Mrvík boleslavské dorostence pochválil za bojovnost a vyzval je k pokračování v tréninkové píli, kterou by měli prodat i v nejbližším utkání na soupeřově hřišti: „Jsem rád, že náš tým po špatném výkonu a vysoké prohře na Spartě zareagoval správně. V dnešním utkání jsme proti herně lepšímu soupeři dokázali držet krok nesmírnou bojovností a soudržností. V utkání jsme měli v několika příležitostech soupeře štěstí a podržel nás také brankář Lichtenberg. Směrem dopředu jsme si pomohli standardkami. Nyní musíme v týdnu dobře potrénovat a pokusit se výsledkově dobře navázat v zápase venku, což se nám v soutěži zatím nedařilo."

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Lichtenberg - Vostřel (46. Velička), Lazarchuk, Coňk, Novotný - Rulc - Stránský (73. Pažout), Michal Mašek, Lukáš Mašek, Snížek - Angelozzi (88. Havlina).

Sestava FC Viktoria Plzeň U19: Edelman - Halász, Fišer, Kolerus, Šimek - Ruda - Kuhajda, Vostárek (65. Krátký) - Zajíček (65. Pešek), Pecháček (83. Votava), Renza.

Góly: 8. Angelozzi, 79. Lazarchuk - 19. Kolerus

ŽK: Snížek, Angelozzi, Novotný - Ruda

Rozhodčí: Leška - Nejedlo, Kubát

Fanshop banner