Boleslavská ostuda na pražském Strahově
Klub

Boleslavská ostuda na pražském Strahově

Redakce

V osmém kole celostátní ligy narazili boleslavští starších dorostenci na soupeře, který byl nad jejich momentální schopnosti. I tak však odjeli z pražského Strahova s neomluvitelně a ostudně vysokou prohrou, když si nechali od Sparty dát jedenáct gólů a sami se netrefili ani jednou.

Po celé utkání byli mladí sparťané lepší a přítomné stovce diváků předvedli své ofenzivní dovednosti a střeleckou pohotovost i přesnost, což platí především o Matyáši Kozákovi, jenž sám do boleslavské sítě nasázel sedm gólů.

První poločas Boleslavští obdrželi šest gólů v pravidelném sledu. Už v 6. minutě nedorozumění mladoboleslavských stoperů umožnilo samostatný únik Pudhorockému, který ho proměnil - 1:0. Ve 20. minutě se po nedůrazném Lazarchukově odkopu k míči dostal Kozák a z bezprostřední blízkosti prostřelil boleslavského brankaře - 2:0. Ve 28. minutě přísně nařízený pokutový kop Kozák umístil přesně do levého rohu Lichtenbergovy branky - 3:0. O pět minut později boleslavská defenzíva pozdě zareagovala na rychle rozehranou soupeřovu standardní situaci a nepokrytý Kozák snadno završil svůj hattrick a zvýšil sparťanské vedení na 4:0. Ve 36. minutě po rozehraném rohovém kopu úspěšně na přední tyči hlavičkoval Kozák - 5:0. Ten ve svém kanonýrském řádění pokračoval ještě čtyři minuty před přestávkou, kdy završil dobrou sparťanskou kombinaci tvrdou ranou do boleslavské branky - 6:0.

Druhý poločas na obrazu hry bohužel nic nezměnil. Sparťané byli nadále dominantní a Boleslavští jejich ofenzivní chuti nedokázali čelit, tudíž schytali dalších pět gólů.
Ve 47. minutě po sparťanském tandemovém náběhu a přihrávce pod sebe se k zakončení dostal nikým nehlídaný Žížala, který tvrdou střelou překonal boleslavského brankáře Lichtenberga - 7:0. Uplynulo sotva pět minut a Holoubek tvrdou ranou z necelých dvaceti metrů trefil přesně Lichtenbergovu šibenici - 8:0. V 65. minutě důsledný Žížala vystihl špatnou boleslavskou rozehrávku a po samostatném úniku zvýšil sparťanské vedení na 9:0. V závěrečné desetiminutovce se ze své střelecké odmlky probral Kozák a dvěma trefami završil potupu boleslavského družstva. V 80. minutě po kombinaci a následném centru z pravé strany se dostal k odraženému a dělovkou prostřelil Lichtenberga - 10:0. V 84. minutě po téměř totožné situaci předcházející desátému gólu se opět prosadil střelou pod padajícím boleslavským brankářem - 11:0.

Boleslavský trenér Martin Mrvík zdrceně konstatoval: „Předvedli jsme ostudný výkon. Bohužel výsledek odpovídá dění na hřišti, kde jsme nedokázali vzdorovat velmi dobrému soupeři. Věřím, že všichni v našem týmu zareagujeme na potupnou porážku správně a v dalších zápasech se budeme snažit sobotní ostudu odčinit a napravit."

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Lichtenberg - Velička, Lazarchuk (35. Angelozzi), Vostřel, Novotný (46. Coňk) - Snížek, Rulc - Lukáš Mašek, Michal Mašek, Havlina (70. Pánek) - Stránský.

Sestava AC Sparta Praha U19: Benada - Bláha, Gelashvili, Lukavský, Szewieczek, Pudhorocký (46. Žížala), Jonáš, Holoubek, Ryneš (62. Klimenda), Šilhart (62. Dukay), Matyáš Kozák.

Góly: 20., 28., 33., 36., 41., 80. a 84. Kozák, 47. a 65. Žížala, 6. Pudhorocký, 75. Holoubek

Rozhodčí: Klupák - Nejedlý, Pytloun

Diváků: 100

Fanshop banner