Sedmnáctiletí marně usilovali o remízu
Klub

Sedmnáctiletí marně usilovali o remízu

Redakce

Sedmnáctiletí dorostenci z Boleslavi se se sparťanským protivníkem vypořádali mnohem srdnatěji, než jejich o dva roky starší kolegové, kteří od obdobného soupeře inkasovali jedenáct gólů. Mladší dorostenci sice také prohráli, ale těsně, když do poslední minuty byli blízko alespoň jednomu bodu za remízu.

Úvodní tlak mladí sparťané korunovali brzkým vedoucím gólem.
V 10. minutě Osmaniho přihrávku si v boleslavském vápně zpracoval Kabonga a přestože byl tísněn obráncem, tak přeloboval brankáře Vojtěcha Ulricha - 1:0.
Za těsného sparťanského vedení se hrál vyrovnaný a bojovný fotbal se střeleckými příležitostmi na obou stranách hřiště. Boleslavský gólman Vojtěch Ulrich už do přestávky neinkasoval, na opačné straně jeho jmenovec ve sparťanské brance Filip Ulrich ano.

Ve 45. minutě na Gregor povedenou střelou vyrovnal na 1:1.
Vstup do druhého poločasu se podařil Spartě podobně jako do prvního.
V 56. minutě Kaštánek zužitkoval povedenou průnikovou přihrávku k navrácení vedení na sparťanskou stranu - 2:1.
Těsné skóre vydrželo do konce utkání. K jeho zvýraznění byli blízko sparťanští Kabongo a Staroščák, k závěrečných minutách však Boleslavští vytvořili na soupeřovu defenzívu slibný tlak, ze kterého však remízu nezískali.

Boleslavský trenér Jaroslav Machač: „Další vyrovnané utkání, které jsme opět těsně prohráli. Ve hře jsme nebyli horším týmem, dokázali si vypracovat šance, avšak byli o jeden gól smutnější. Utkání by remíza určitě slušela mnohem víc. Hráče musím pochválit za výkon, Spartě jsme byli minimálně vyrovnaným soupeřem a byly i pasáže, kdy jsme domácí přehrávali. Jenže v koncovce byli domácí lepší, dali dva góly a my jen jeden."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Vojtěch Ulrich - Soukup, Holakovský, Chalupník, Štěrba - Tomáš Král, Zedníček - Petr Hradec (66. Jakub Vlček), Barratt (84. Daniel Hradec), Tykva (76. Černý) - Gregor.

Sestava AC Sparta Praha U17: Filip Ulrich - Osmani (59. Walter), Sova (70. Kaufman), Štěpán, Kabongo, Stárek, Staroščák, Kaštánek, Michl, Zábranský, Nguyen.

Branky: 10. Kabongo, 56. Kaštánek - 45. Gregor

Rozhodčí: Nejedlý - Klupák, Pytloun

Diváků: 50

Fanshop banner