Scházela kvalitnější ofenzíva
Klub

Scházela kvalitnější ofenzíva

Redakce

Boleslavskému trenérovi Jozefu Weberovi se nelíbila ofenzíva jeho mužstva, od kterého očekával více gólových šancí, přestože soupeřem byl tým s aktuálně nejlepší defenzívou v tuzemské lize. Jeho rival na slávistické lavičce Jindřich Trpišovský také nebyl se svými hráči spokojený.

„Slávistickému trenérovi jsem gratuloval k zaslouženému vítězství, i když jsme sahali po bodu," řekl Jozef Weber. „V prvním poločase jsme hráli dobře v defenzívě, ale kdo chce uspět na dnešní Slavii, musí podat nadstandardní výkon v ofenzívě a to jsme nepředvedli. Po přestávce jsme se zlepšili a v průběhu druhého poločasu se rozhodli pro hru na dva útočníky. Šance jsme sice měli, ale věřil jsem, že si jich vypracujeme více," dodal boleslavský trenér a k závěru utkání podotkl, aniž by dával příliš najevo zklamání: „Naše chvíle přišla v nastavení, ale nevyužili jsme ji, už dlouho jsme nebyli tak blízko bodu na Slavií jako tentokrát."

Slavistický kouč Jindřich Trpišovský s notnou dávkou diplomacie chválil boleslavský tým. „Do poslední vteřiny utkání se o něco hrálo, což byla škoda vzhledem k našemu výkonu v prvním poločase, kdy nám chyběl druhý gól po našem brzkém vedení. Boleslav se postupem času dostala do hry a podala velmi dobrý týmový výkon. Byla ve druhém poločase živější a nárokovala si vyrovnání. Hrálo se nahoru dolů, ale my neřešili dobře naše útoky," řekl slávistický trenér a opakovaně zdůraznil, že Slavia dobře do zápasu vstoupila, ale Boleslava hrála skvěle a díky tomu byl zápas až do konce zajímavý. „Málem jsme o vítězství přišli," neskrýval Jindřich Trpišovský úlevu z tříbodového zisku za nejtěsnější možnou výhru.

Fanshop banner