Boleslav sahala po remíze, ale Mešanovič nedal penaltu
Klub

Boleslav sahala po remíze, ale Mešanovič nedal penaltu

Redakce

Bojovné utkání skončilo šťastnou výhrou Slavie, neboť Boleslavští nepotvrdili svoji ofenzivní sílu a soupeřova brankáře nepřekonali ani jednou. V nastaveném čase Mešanovič dokonce pokutovým kopem přestřelil branku.

První poločas začali Boleslavští ustrašeně a zbrkle, za což je soupeř potrestal jediným gólem, který byl však vítězný.
Ve 14. minutě prohrál Matějovský souboj o míč se Stanciem, který založil slávistický útok po pravé straně, odkud do vápna pronikl Masopust a z jeho přihrávky od koncové lajny Olayinka z deseti metrů skóroval - 1:0.
Slavia byla rázem při chuti a boleslavská obrana včetně brankáře Stejskala měla plno práce. Teprve ve 25. minutě se po spolupráci s Fulnekem dostal k zakončení boleslavského ataku Mešanovič, ale branku netrefil. O tři minuty později Matějovský rozehrál trestňák podle lajny na Křapku a z jeho centru Mešanovič bez přípravy vystřelil těsně mimo levý vingl soupeřovy branky. To byly ojedinělé boleslavské šance, neboť slávisté atakovali soupeřovu branku častěji. V nastavené minutě prvního dějství Matějovského trestný kop od levé krajní lajny gólman Kolář s obtížemi vytlačil na roh, který však sudí nenechal už rozehrát a poločas ukončil.

Do druhého poločasu se boleslavští fotbalisté vrátili s o poznání větší chutí. Neúnavně doráželi na soupeře a v porovnání s prvním poločasem hru vyrovnali. Přibylo soubojů i žlutých napomenutí. V 60. minutě Stanciu kopal trestňák a míč za hráčskou zdí jen o pár centimetrů minul boleslavskou branku u pravé tyče. Boleslavští spoléhali na dlouhé nákopy a z nich plynoucí brejky. V 73. minutě běžel Mešanovič sám na slávistickou branku, kterou z úhlu netrefil. Vzápětí na druhé straně Stejskal pádem pod Masopustovy nohy zmařil velkou slávistickou šanci. S blížícím se závěrem utkání přibývalo slávistických rohů i boleslavských útoků.
V nastavených třech minutách po Fulnekově centru slávistického gólmana Koláře neprostřelili Mešanovič ani Jiří Klíma, ale v houfu hráčů Zelený loktem srazil Křapku, načež rozhodčí odešel přezkoumat video záznam. Po jeho prostudování nařídil proti slávistické brance pokutový kop, kterým Mešanovič přestřelil branku a daroval tak Slávii vítězství, s kterým se už loučila.

Sestava SK Slavia Praha: Kolář - Coufal, Kúdela (46. Frydrych), Hovorka, Bořil - Souček - Masopust, Hušbauer, Stanciu, Olayinka (90. Zelený) - Škoda (71. Tecl).

Sestava FK Mladá Boleslav: Stejskal - Křapka, Tataev, Pudil, Túlio (66. Jiří Klíma) - Hubínek - Bucha (54. Ladra), Matějovský, Budínský, Fulnek - Mešanovič.

Gól: 14. Olayinka

ŽK: Hovorka, Škoda, Zelený - Matějovský, Tataev

Rozhodčí: Marek - Caletka, Leška

Diváků: 18079

Fanshop banner