Patrik, Ondřej a Petr nakoukli do zákulisí profesionálního fotbalu
Klub

Patrik, Ondřej a Petr nakoukli do zákulisí profesionálního fotbalu

Redakce

Ve spolupráci s Nadačním fondem Albert prožili tři chlapci z Dětského domova Země dětí v České Kamenici téměř celé dopoledne s profesionálními fotbalisty FK Mladá Boleslav.

Jeden ze čtyř desítek dětí českokamenického domova, třináctiletý Patrik, zatoužil osobně poznat zázemí profesionálního fotbalového klubu a setkat se s prvoligovými fotbalisty při jejich běžné činnosti. Pracovnice Nadačního fondu Albert, jenž s Dětským domovem Země dětí spolupracuje, návštěvu vyjednaly s manažery marketingu a komunikace FK Mladá Boleslav. Když se Patrik mezi kamarády pochlubil, že pojede na návštěvu fotbalového klubu, přidali se k němu desetiletý Ondřej a třináctiletý Petr.
V poslední zářijové středě se tak chlapecká trojice vydala na vytoužený výlet z České Kamenice do Mladé Boleslavi. V zasedací místnosti klubového interiéru, kde se konají porady například vedení FK Mladá Boleslav a trenérů mládežnických družstev, je přivítal manažer komunikace Jiří Koros: „Krátce jsem jim představil historii i současnost mladoboleslavského fotbalu, popsal personální strukturu klubu a organizaci sportovní činnosti od nejmenších až po profesionální hráče. A potom jsme se vydali na prohlídku fotbalového areálu."
Když malí fotbaloví fandové z České Kamenice vstoupili na hrací plochu hlavní Lokotrans Arény, hned se zajímali, jak se trávník, v pro ně překvapivé kvalitě, udržuje. Jakmile získali vyžádané informace, zamířili ze hřiště do press centra, což je nejen místnost přizpůsobená práci novinářů, ale plní i funkci síně slávy, neboť tu jsou vitríny plné trofejí získaných mladoboleslavskými fotbalisty. Následovala prohlídka hráčského zázemí se špinavou a čistou kabinou, regenerací a posilovnou. Po zhlédnutí tréninku došlo na společné fotografování chlapců s fotbalisty, a to navzdory nepříznivému počasí.
Sportovním vrcholem návštěvy byla střelba pokutových kopů Patrika, Ondřeje a Petra proti brance, v níž se střídali gólmani Jan Šeda, Jan Stejskal a Petr Mikulec. „Než jsme se rozloučili, ještě jsem si s chlapci v zasedačce popovídal o jejich sportovních zájmech, snech i přáních a popřál jim, ať se jim splní," řekl manažer komunikace FK Mladá Boleslav Jiří Koros. Chlapci se v Mladé Boleslavi naobědvali a odjeli se svým dospělým doprovodem domů snad se srdcem zapáleným pro fotbal a docela možná i s nově zažehnutým fandovstvím ve prospěch FK Mladá Boleslav.
Exkurzi v mladoboleslavském fotbalovém klubu pro trojici mladých sportovních nadšenců Patrika, Ondřeje a Petra ve spolupráci s pracovníky marketingu a komunikace FK Mladá Boleslav zorganizoval Dětský domov Země dětí v České Kamenici pro děti od 3 do 18 let, který existuje od roku 1947 a aktuálně poskytuje zázemí čtyřiceti dětem, a Nadační fond Albert, jehož dva stěžejní programy jsou Podpora zdravého stravování a Podpora sociálně znevýhodněných dětí.

Fanshop banner