Ze severu Čech se vrátili s prázdnou
Klub

Ze severu Čech se vrátili s prázdnou

Redakce

Přestože Boleslavští brzo vedli, tak se ze severu Čech vrátili bez jediného bodu. Po druhé podzimní prohře v tabulce B skupiny ČFL klesli na šestou příčku.

První poločas zahájili aktivněji Jablonečtí. V 5. minutě nastřelil břevno finský reprezentant Hämäläinen, jenž patří do jabloneckého prvoligového kádru pár týdnů, a o chvíli později si boleslavský brankář Mikulec poradil se Skuhravého střelou.
V 17. minutě boleslavský atak zakončil povedenou technickou střelou Komárek - 0:1.
Boleslavští se z vedení radovali pouhých sedm minut.
Ve 24. minutě pronikl ze strany téměř k boleslavské brance Helm a z jeho přihrávky se gólově prosadil Petrović - 1:1.
Po půlhodině hry Jablonečtí završili obrat ve vývoji utkání.
Ve 30. minutě se Breda z levé strany parádní křížnou ranou trefil ke vzdálenější tyči mladoboleslavské branky - 2:1.
V dalším průběhu si jablonecký brankář Hanuš poradil s Alhassanovou střelou, ovšem ofenzivněji živější byli Jablonečtí. Ve 38. minutě po spolupráci s Velichem nebezpečnou Daníčkovu ránu k tyči boleslavský gólman Mikulec zkrotil.

V úvodu druhé půle byli nadále nebezpeční jablonečtí fotbalisté. Vynutili si však jen rohové kopy, které boleslavská defenzíva v čele s brankářem Mikulcem ubránila. Mikulec předvedl skvělý zákrok i v 63. minutě při Daníčkově zakončení z otočky. S blížícím se závěrem utkání zvyšovali Boleslavští tlak a těžiště hry přenesli na jabloneckou polovinu hřiště. Alhassanovu ránu gólman Hanuš vytlačil na roh. Dohnalíkovi šanci v poslední možné chvíli upřel Skuhravý. Jablonečtí pozorně bránili a vyčkávali na příhodné momenty k brejkům. Velich ani Kinčl je však do gólů nedotáhli.
V nastavené minutě získali Boleslavští trestný kop a do jablonecké šestnáctky se vypravil i brankář Mikulec. Po nevydařeném rozehrání standardní situace se však k míči dostal jablonecký Rozkovec a po úprku téměř přes celé hřiště gólem do opuštěné branky zpečetil výhru na 3:1.

„Zápas jsme tentokrát museli zvládnout bez pomoci hráčů A mužstva. Kluci byli vyrovnaným soupeřem a jsem rád, že nikdo z nich nezklamal. Po úvodním tlaku domácích jsme se brzy dostali do hry a potvrzením toho byla branka Komárka. Škoda, že jsme zbytečnými ztrátami ve středu pole dovolili domácím brzy vyrovnat a jít následně i do vedení. Ve druhém poločase se snažili kluci svou aktivitou o vyrovnání, ale řešení ve finální části nenacházeli," řekl po prohraném utkání boleslavský trenér Milan Pechanec. „Druhý poločas to z naší strany nebyl vůbec dobrý výkon. Boleslav nás totiž mohla potrestat," zlobil se jablonecký trenér Jaroslav Vodička.

Sestava FK Jablonec B: Hanuš - Helm (70. Kinčl), Dočekal, Koblížek, Skuhravý - Petrović (46. Haitl), Hamalainen (62. Peřina), Rozkovec, Breda (73. Munzar), Daníček (89. Štěpánek) - Velich.

Sestava FK Mladá Boleslav B: Mikulec - Dib, Glöckner, Rudzan, Alhassan - Dohnalík, Komárek, Yerkhov, Moravčík - Vejr, Angelozzi.

Góly: 24. Petrovič, 30, Breda, 91. Rozkovec - 17. Komárek

Fanshop banner