Na brzo inkasovaný gól neodpověděli
Klub

Na brzo inkasovaný gól neodpověděli

Redakce

V osmém kole celostátní ligy na hřišti Slovácka předvedli boleslavští starší dorostenci herně dobrý výkon, na body však nestačil, neboť ho bohužel nepotvrdili gólově, ačkoliv šance měli, ale neproměnili ani jednu.

V prvních minutách nepustili boleslavští dorostenci soupeře z jeho poloviny hřiště. Bohužel hned první slovácký útok skončil gólem, který po zbytek zápasu zůstal jedinou trefou a tudíž vítěznou.
V 6. minutě po slovácké rychlé akci na pravé straně a následném centru zůstal na zadní tyči boleslavské branky úplně volný Byrner, který svou šanci využil a otevřel skóre utkání - 1:0.
Následně se hra vyrovnala a přesunula spíše do středu pole. V 15. minutě se dostal po boleslavské rychlé kombinaci do slibného zakončení Lukáš Mašek, ale jeho střelu zneškodnil brankář Andress. O chvíli později Rulcovo zakončení mířilo kousek vedle levé tyče slovácké branky. Ve 29. minutě si Slovácko vypracovalo druhou velkou šanci, když po míči za boleslavskou obranu Juroško ze slibné pozice rozvlnil pouze boční brankovou síť.
V 37. minutě předvedl velmi hrubý zákrok na Lukáše Maška slovácký Jaich a rozhodčí Vojkovský nepochopitelně odpískal faul ve prospěch Slovácka. V následné strkanici Jaich neurvale shodil na zem dalšího boleslavského hráče, načež sudí Vojkovský udělil po jedné žluté kartě pro oba týmy. Trošku rozháraný závěr poločasu se již dohrál bez zajímavých momentů.

Druhý poločas začal velkou šancí Slovácka, když po levé straně utekl Byrner a jeho gólovou šanci chytil Lichtenberg. V závěrečné čtvrthodince si Boleslavští vynutili územní převahu.
V 73. minutě po hezkém míči od Rulce běžel sám na slováckou branku Stránský, ale v největší boleslavské šanci utkání nastřelil pouze brankáře. V 78. minutě Lukáš Mašek ze slibné pozice netrefil branku. V 80. minutě při průniku do slováckého pokutového území Lukáše Maška povalil protihráč, ovšem rozhodčí Vojkovský unfair souboj jako pokutový kop nevyhodnotil. V 85. minutě Rulc pěkně přihrál Pažoutovi, jenž zamířil kousek od levé tyče. V 88. minutě z podobné pozice opět střílel Pažout, tentokrát jeho střelu zlikvidoval slovácký brankář.
V posledních minutách utkání Slovácko několikrát podniklo rychlý protiútok do již otevřené boleslavské obrany, ale ani v jednom případě nevstřelilo druhou branku. Utkání tak skončilo šťastnou výhrou Slovácka a nezaslouženou prohrou Boleslavi.

Boleslavský trenér Martin Mrvík po těsné prohře řekl: „I přes porážku musím tým pochválit. Herní výkon předvedl na slušné úrovni. Škoda zbytečně obdržené branky po dobrém vstupu do utkání. Zlepšit se v dalších zápasech musíme v útočné fázi hry, kde jsme zbytečně neklidní a nepřesní. Ve druhé polovině se tato činnost mírně zlepšila a náš tým si vytvořil tři velké šance. Bohužel jsme je nedokázali proměnit. Za dnešní průběh utkání si kluci bodovat zasloužili."

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Lichtenberg - Velička, Lazarchuk, Vostřel, Novotný (80. Šmejda) - Snížek (80. Pechanec), Rulc - Lukáš Mašek, Michal Mašek, Havlina (70. Pažout) - Stránský.

Branka: 9. Byrner

Rozhodčí: Vojkovský - Křepský, Zaoral

Fanshop banner