Dvakrát dotáhli soupeřovo vedení, ale vítězný gól nedali
Klub

Dvakrát dotáhli soupeřovo vedení, ale vítězný gól nedali

Redakce

Po vyrovnaném poločase, v němž dvakrát dotahovali teplický náskok, Boleslavští ve druhém dějství nevyužili územní převahu ke vstřelení vítězného gólu. Alespoň si pak v pozápasových penaltách vystříleli zasloužený bonusový bod.

Od úvodního hvizdu předváděly oba týmy hodně živý fotbal, při kterém byli brankáři neustále v permanenci. V závěru úvodní čtvrthodinky Tepličtí promarnili dva rohové kopy a v následující pětiminutovce kopali další tři a ten celkově v pořadí pátý proměnili ve vedoucí gól.
Ve 21. minuté pátý rohový kop propadl na malé vápno, kde se v houfu bránících hráčů odrazil od Angelozziho do boleslavské sítě - 0:1.
Ve 26. minutě po Auerově trestném kopu z rohu šestnáctky teplický gólman Němeček fantastickým zákrokem vytlačil z levé vingle Angelozziho hlavičku, ale po opakovaném centru na druhé Angelozziho zakončení hlavou do opačného rohu branky už nestačil - 1:1
.
Nadále se hrálo útočně a zanedlouho padly další góly.
Ve 32. minutě zaútočily Teplice zleva a Radosta přízemní ranou z úhlu prostřelil brankáře Mikulce - 1:2.
Ve 34. minutě vybojoval Auer míč, vnikl s ním zleva do teplického vápna a nezištně přihrál před branku Dohnalíkovi, jenž z pár metrů snadno do odkryté branky vyrovnal na 2:2
.

Zkraje druhého poločasu byla hra značně rozháraná, plynulých akcí bylo pomálu a tím pádem i střeleckých příležitostí. V 55. minutě po Auerově rohu Glöckner hlavičkoval do pravého horního koutu soupeřovy branky, kam se Němeček natáhl a fantastickým zákrokem zabránil gólu za cenu dalšího rohu, který se už boleslavským fotbalistům nepovedl. V 58. minutě další Auerův povedený roh Král hlavou nasměroval do středu branky, kde byl připravený teplický brankář.
Boleslavští se přeci jenom rozehráli a zatlačili teplické protivníky na jejich polovinu hřiště, ale Němečkovu branku dobývali marně. V 72. minutě po jedenáctém, v druhém poločase devátém rohu z Auerovy kopačky Král hlavou těsně přestřelil branku. V 75. minutě Hamplův přízemní centr proletěl malým vápnem neškodně, neboť Dohnalík přiběhl o půl kroku později. Pět minut před koncem Auer trestným kopem minul teplickou branku a z protiútoku po Radostově autovém vhazování a Černého přihrávce byl Šup blízko vítězné trefě, ale necelých deset metrů před boleslavskou brankou pořádně netrefil míč.

Utkání skončilo bez vítěze a tak následoval pozápasový penaltový rozstřel FK Mladá Boleslav B - FK Teplice B 5:3. Úspěšně stříleli boleslavští Král, Yerkhov, Moravčík i tepličtí Zárybnický, Šup, Radosta a tak po třetí sérii byl stav 3:3. Ve čtvrté sérii se boleslavský Vejr nemýlil, ovšem teplický Šimeček netrefil branku. V páté sérii Rudzan úspěšnou ranou potvrdil zisk bonusového bodu pro boleslavský tým.

Sestava FK Mladá Boleslav B: Mikulec - Glöckner, Král, Rudzan, Alhassan - Komárek - Hampl (83. Moravčík), Dib (62. Yerkhov), Angelozzi (57. Vejr), Auer - Dohnalík.

Sestava FK Teplice B: Němeček - Kodada, Zárybnický, Hasil, Chodora (65. Berešík) - Radosta, Černý (90. Švejda), Náhlovský, Baftijar (78. Vobecký), Šup - Mustafič.

Góly: 26. Angelozzi, 34. Dohnalík - 21. Angelozzi vlastní, 32. Radosta

Rozhodčí: Aubrecht - Melničuk, Nehasil

Diváků: 85

Fanshop banner